0

ilk önce kışa girmeden gidip aşı yaptırmak lazım malum hersene başka bi virüs geliyor. sonrasında bol bol sebze ve meyve tüketmek tabiki. aslında suda var mevsimişnde olmayan bişeyi yememk gerekiyo a işte hiç birimiz buna uymuyoruz. her zamanki gibi bol bol su. ince giyinmmek iiçine mutlaka atlet gibi bişey giymek ve çorapsız dolamamak. atkı bere eldiven bunları takmak. çorbaa tabiki her akşam çorba içmek çok faydalı özellikle et sulu olursa. bulyon değil aa bildiğimiz et suyu.
ve tabikiiii sürekli nemlendiici kullanmak çunku soğukta cildimiz kuruyor. dudaklara vazelin en iyisi yüze ve ellere de nemlndirici bi krem sart.

0

içlik giymeliler.sarımsak ve soğan tüketmeliler.vücudu sıcak tutmalılardır.çorap gece yatarken çıkarılmalıdır.onun dışında hep ayakta durmalı.ayak sıcak kalmalıdır özellikle kadınlar için önemlidir.bir çoğunda adet zamanları geldiğinde çok fena sancı çekerler.

0

havalar daha soğumadan önce bile kalın giyinmeye başlamamak, havalar yeni yeni soğumaya başladığından itibaren her gün en az 1 bardak soğuk su içmek vs yani vücudu bu soğuk havalara alıştırmak. her yıl yaparım ve pişman değilim henüz

0

soğuk havalarda insanlara tavsiyem;çok fazla kalın giyinmemeleri, ısıtan ince giysiler giyinmelidir.yeme ve içmeye geldiğimiz zaman ise c vitamini kaynaklarını tüketmeye özen göstersinler.portakal,mandalina,greyfurt,ananas,tüketmeleri hastalığa karşı birebir faydalı olacaktır.
diğer unsur ise bitki çaylarıdır.kuşburnu,ıhlamur gibi bitki çayları vücuda direnç katar ve daha zinde olmamızı sağlar.

0

bu soğuk havalarda dışarda yaşayanlar var görürsek belediyelere haber verelim bi kase sıcak çorba bile insanın içini ısıtır
alabilfeğimiz önlemlere gelirse içinizde akleti unutmayın ki içinizi tutsun içlik giyen varsa termal içlik giyebilirler artık çokta kalın üst üste lahana gibi giyinmeyin sonra terleyip bi anda hasta olabiliriz şapkamızı takaşım ki kulaklardan soğuk almayalım ayaklarımız hele bayanlar ayaklardan soğuk almamaya dikkat etsinler ayaklar çeker soğuğu
sonra içilebilfek çaylarda var
mesela ıhlamur,papatya çayı hem bizi rahatlatır hem içimizi ısıtır,normal çay vazgeçilmezlerden,nane limon boğazımız ağrırsa burnumuz tıkanırsa iyi gelir
bu soğuk havalarda herkes kendine dikkat etmeye çalışsın hasta olmayalım

0

bu soğuk havalarda çok dikkatli bir şekilde çok sıkı giyinmeliyiz.çünkü gerçekten sıkı giymezsek altımıza hiçbir şekilde bir şey giymezsek zaten üşürüz ve hasta oluruz yani genellikle. uysal sıkı giyimine özen göstermeliyiz atkımızı,vermemizi, ceketimizi ,içimize giydiğimiz şeyleri asla ihmal etmemeliyiz. yani soğuk havalarda bitki çayları içilebilir özellikleri ihlamur ve adaçayı.bu ikili gerçekten içine limon koyularak içerisi oldukça kış aylarında soğuk havalarda hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. yani aklıma ilk gelen bunlar oldu başka tabii ki de düzenli beslenmek olabilir yani ıspanağımızı,marulumuzu hormonsuz ama şekilde düzenli olarak sebze ve meyveleri tüketmeliyiz.

1

öncelikle kalın giyinmekten ziyade, kat kat giyinmek daha faydalı olacaktır. sıcak olduğunda veya terlediğimizde çıkarmak gerekebilir.

bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek yiyecekler yemek, ve soğuk havaların gerektirdiği vitaminleri alarak vücudumuzun direncini artırabiliriz.

ayrıca sık sık el yıkamak ve bulunulan ortama havalandırmak mikropların ürememesi açısından faydalı olacaktır.

1

kalın giymek , bitki çayları içmek, soğuk içmemek gerekir .

0

annelerimizin ve babalarımızın hep dediği gibi kalin giyinmeliyiz.

0

soğuk havalarda özellikle bu sonbahar aylarına girdiğimiz şu zaman dilimlerinde daha sık ve kalın giyinmeli, bol sıvı alınmalı, c vitaminini eksik etmemeli, düzenli beslenmeli, abur cuburdan uzak durulmalı, uyku düzeni dengeli olunmalı, elleri yemeklerden hem önce hem de yemek sonrası sabunlu su ili iyice yıkanmalıdır. hasta olan yakınlarımızın ya da arkadaşlarımızın tabaklarını paylaşmamalıyız. kapalı ortamlarda uzun süre durmamalıyız. haftada bir ya da iki defa sofralarımıza balığı davet etmeliyiz. mevsimsel olan sebze ve meyvelerden bol bol tüketmeliyiz.

0

sıkı giyinmek , daha çok sıkı giyinmek .

1

mevsim geçiş aşamalarında o anki hava sıcaklığına ve durumuna aldanmamalılar. her an hazırlıklı olunmalı. kışa geçiş döneminde mümkünse esintide kalınmamalıdır. mümkünse yanlarında hırka şemsiye gibi önlemler taşımalılar. en ufak bir soğuk algınlığı belirtisinde düzenli vitamin takviyesi alınmalı ve hızlı sıcaklık geçişlerinden uzak durulmalıdır.

0

sıkı giyinmek ve bitki çaylari saglikli beslenmek bunlar hasta olmaktan korur bence

0

sıkı giyinin özellikle ayaklarınızı sıcak tutun bol bol meyve be sebze tüketin su içmeyi asla ihmal etmeyin.

0

sıkı giyinin. hava durumuna göre ne terletecek ne de üşütecek olan kıyafetleri tercih edin.

beslenmeye özen gösterin. vitamin içeren meyve ve sebzele tüketin. protein zengini gıdalar yemeyi de unutmayın.

1

bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanızı öneririm. bağışıklığı artırıcı gıdaların listesi internette var.