0

yurt dışına çıkmayı düşündüm ama ya insan bir acıktı istiyor çünkü açıkçası yurtdışına gideceksin hiç kimseyi tanımıyorsun hiç kimse bilmiyorsun ama nereye gideceksin ne yapacaksın falan gibi insanlar böyle korkular oluşabiliyor böyle korkuların önüne geçmek için ne aslında daha çok türklerin yaşadığı ülke düşündüm ve aklıma direkt zaten herkesin aklına geldiği gibi almanya geldi çünkü almanya artı 2 türkiye gibi bir şey olmaya başladı yani gerçekten çok var almanya'da ya bu güzel bir şey aslında kendini çok fazla yalnız isteyeceksiniz türkçe konuştuğunuzda sokakta mutlaka yanınızda türkçe anlayan birisi oluyor bu açıdan çok yanlış değil yalnızlık hissetmezsiniz en azından bu durum gelsen bazen insan rahatlatabilir çünkü bazen geç tanem ne yapacağız orada kimseyi tanımıyorum yalnız kalacağım ve saygılarımı olsa bile o yüzden almanya gibi ülkelerde yalnızlık çekmezsiniz ama tabi almaya gitmek zorunda değilsin vs ben kore'ye gitmek çok isterim ama kore'nin yani ingilizce dahi bir alfabeleri bile farklı adamlarının o yüzden ne bileyim hani bir şey göreceğim mesela okuyamıyorum yani en azından başka biriyle olsa harfleri biliyorum latin alfabesi ama kuran harflerini daha iyi bilmiyorken beyan etmesi kore'ye gitmek kaç tane en büyük hayalim olabilir ama gidemeyeceğim çünkü dediğim gibi çok zor şartlarda ilk önce korece falan uğramam gerekiyor dil öğrenmek ve çok kolay bir şey olmadığı için bilmiyorum yani dediğim gibi ilk önce ekmek için olmuş şartların sağlanması gerekiyor almanya'da bu şartlar bence gayet iyi bir şekilde sağlanıyor bak mesela oraya gidecek bir insan için gerçekten bu zor bir şey yani bu kadar da kolay bir şey değil

0

tabii düşündüm , ülkemi aslında çok seviyorum fakat insan yeni yerler görmek istiyor. mesela japonya ' yı görmek isterdim. görkemli gökdelenlerini , yada isviçre ' deki alpleri. ama nerede yaşamak isterdiniz sorusuna , insan hakları konusunda yeterince gelişmiş ve gelir dağılımı açısından olabildiğince adaletli bir yer isterdim. doğal güzellikler nasılsa işten kafamızı kaldıramayacağımız için çok ta gözümüze çarpmayacak :)

0

yurt dışına çıkmayı düşündüm. öncelikle almanya'da yaşama gibi bir durum oluştu ama sonra askıya alındı. yurt sışına gezmel amacıyla gitmeyi çok isterim. özellikle mısır, kosova, paris gibi yerlere gitmeyi çok isterim. nasip tabi ki.