1

ekonomi şu anda hiç iyi değil, enflasyon hortladı. amerika, almanya, ingiltere, fransa gibi ülkeler ekonomimizle oynuyorlar. altın ve dolar fiyatları uçtu. buna bağlı olarak banka faizleri uçtu. zaten kimse kredi çekemiyor. herkes kırmızı kalem yemiş, bankalar kredi vermiyor. piyasada para yok. memurun, işçinin, emeklinin zam oranları enflasyonun yarısında kaldı yani para değerini yitirdi. piyasada para olmayınca üretici fabrika ve tesislerden kim nasıl alışveriş yapacak ? yani bu sebeple işyerleri bir bir kapanıyor ve kimi işyerleri de tasarruf amaçlı işçi çıkartıyorlar. bunun yanısıra ülkemiz ithalatçı ülke oldu. tarım ülkesiyiz ancak gıdamızı bile ithal ediyoruz. bunların hepsi etkendir.

0

valla ben de bilmiyorum. kuaförde çalışıyorum ben. yani inanır mısın başımızı kaşıyacak vakit bulamazdık şimdi yarı yarıya düştü neredeyse müşteri sayısı. her geçen gün azalıyor müşteri. ya en azından kurban bayramına kadar kalabilsek, olan müşteri de gelmemezlik yapmaz umarım. tam da evlilik arefesindeyim.bakalım ne olacak. durum vahim yoksa. bu ekonomik zorlukta kimsenin birşey alası, birşey yaptırası yok çünkü. işte bende iyi ki buraya arkadaşımın vasıtasıyla üye olmuşum. yine şimdilik müşteri yokken en azından gün içinde birkaç birşey yazabilirim. ilk ödememi ay başında almıştım. gerçi dediğim gibi çalıştığım için pek giremiyorum ama en azından ufak ufak, kuruş kuruş birşeyler yapmış, biriktirmiş olurum burada.

0

uçuruma gidiyoruz. seçime kadar zamlar zor tutuluyor. seçimden sonra ekmek en az 2 tl olacak. gerisini siz düşünün.. allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

1

valla kardeşim haklisin sanırsam kıyamete gidiyoruz. duyuyorum birçok yerden işçi çıkarmışlar. ben kaç aydan beri iş bulamıyorum. allah yardımcımız olsun.

0

kıyamete gidiyoruz her halûkarda kardeşim. kıyamete. daha ötesi var mı yok.