1

"hayattan ders çıkartmamak mümkün müdür ?" sorusunu sormalıyız kendimize. çünkü hayattan ya da geçmişte yaşananlardan ders çıkartmayanlar yok olmaya mahkumdurlar. bu sebeple ben her zaman gerek kensi yaşadığım olaylardan, gerek tarihten, gerek başkalarının yaşadığı olaylardan mutlaka kendime ders çıkarırım. tecrübe edinmiş olurum.

0

evet hayattan çıkarmış olduğum bir sürü ders var bunların hepsi benim için birer tecrübe. iyi bakmak güzel görmek lazım yaşadığımız herşey de elbet bir hayır vardır. biz bunu bilemesek de yapmış olduğumuz veya görmüş olduğumuz bir çok şey bize ders oluyor aynı zamanda. bu şekilde ayakta kalmayı sabretmeyi mücadele etmeyi çaba sarfetmeyi emek vermeyi öğreniyoruz. hayattan çıkardığımız dersler bize her zaman faydalıdır ve işimize yarar. bunu dikkate almak gerekir unutmamak gerekir. ve bu çıkardığımız dersler bize yani kendimize yeni yollar çizmemizi sağlar..

0

evet çıkarıyorum.hatta çıkardığım dersleri unutmamaya çalışıyorum.sebebi ise aynı hatayı ikinci kez yapmaktan korkuyorum.hayattan ders çıkarmak sadece hata yaptığımız anlamına gelmez.doğrulardanda ders çıkarılır.sebebi yaptığımız doğruyu bir daha yanlış yapmamal için.hayattan ders çıkaramayan birisi hayatı boyunca kaybetmeye mahkumdur.

0

ders çıkarmak lazım. çünkü hayatta başımıza bir sürü şey geliyor ve hepsinden ders çıkarıp tecrübe edinmemiz lazım ki daha sonra karşılaşacağımız durumlar için bize ışık tutmalı o dersler. insanoğlu başına bir işe gelmeden fark edemiyor ne yaşadığını. bu nedenle başımıza gelen her olayı analiz edip ayrıntısıyla incelemeli kendimize hayatımıza yön verecek bizi olgunlaştıracak dersler çıkarmalıyız.