0

oyuncu olmak evet çok zor iş çünkü şimdi sahneye çıkmadan önce o kadar heyecanlanıyor insan ve sonrasında film çekilirken kameraya bakmayacaksın sözleri ağzında gevelemeyeceksin. insan anlatırken bile yavaş anlatıyor resmen. zaten bir de o sözleri ezberlemesi var. yani iş çok zor öyle televizyonlarda gördüğümüz gibi basit değil kamera arkası var onun ve kamera arkası çok zor oluyor.

0

çok çeşitli meslekler vardır. her mesleğin de kendine göre zorlukları vardır. oyunculuk da önemli bir meslektir. üzerinde baya çalışması gerekir. eğitim ve seminerler alması gerekir. oynuculuk zamanla gelişen bir meslektir. sürekli başarı sağlanmasa da çok çalışarak bu başarı elde edilebilir. oyunculuk senaryodaki kişiye uygun davranmak ve o rolü benimsemek gerçekten emek ister. bazen o karakter için aylarca çalışırsın eğitim alırsın, mesela ata binme sahneleri varsa gidip at üzerinde zaman geçirip daha iyi kavrarsın. veya doktor rolünde isen tıpla ilgili bilgileri aklında tutarsın doktorlarla iletişime geçebilirsin. bu örnekleri çeşitlendirebiliriz. oyunuculuk diüer mesleklerde olduğu gibi özveri ve yoğun çalışma gerektiren bir meslektir.

0

her mesleğin zorlukları var. oyuncu olmak da çok kazanç getirmesi ve tanınızlık açısından istenilen ve aranan mesleklerden dir. ama hem oyunculukta başarı gösterebilmek hem de halkın önünde her zaman saygınlığını korumak açısından zorlukları da çoktur. gene de kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini düşünüyorum bu zorlukların. doğuştan yetenekli bir insan daha kolay yapabilecekti3 bu işi. ayrıca kişilik sahibi ve ayakları yere basan insanlar da bu meslekte kalıcı olmayı sağlayabilir.

0

oyuncu olmak zor iş bence de. çünkü özel hayat denen bir şey kalmıyor insan da sizi seven insanlarla çevriliyor etrafını veya sizden çıkar ağlamaya çalışan bir sürü insanla doluyor etrafınız. bir arkadaşınızla bile görünseniz medya tarafından farklı algılanıyor veya herhangi bir durumda yada olayda hemen haber oluyorsunuz, hakkınızda asılsız yalan haberler bile çıkabiliyor bu yüzden gerçekten oyuncu olmak tanınmak zor iş. oyuncu olmak aynı zaman da bu mesleği icra edebilmekle de yani yeteneklere de ilişkili. eğer bir yeteneğinşz varda tabiki karçırmamalısınız ancka günümüzde herkes oyuncu herkes çok iyi oyunculuklar sergileyemeyebiliyor malesef bu yüzden bence işini iyi yapan insanlara daha çok ihtiyaç olmalı bu meslekte. önce okulunu okumak gerekli belkide. oyuncu olmak gerçekten kolay iş değil ezbere dayalı sistem geliştirmekte öyle kolay olmuyor. bazen ağlama sahneleri çok yapmacık olabiliyor. bir oyuncunun kendini iyi geliştirmesi gerekiyor kendi alanında. özellikle kötüyü oynayan oyuncular bazne çok yapmacık olabiliyorlar bu durumda hemen izleyiciye yansıyor bu yüzden bence daha başarılı oyuncuların oynaması gerekiyor oyunculuk kolay değil oyunculukta kendinizden başka bir insan olmanız o role bürünmeniz kendinizi tsmsmiyle o karakter ve kişi olarak görmeniz gerekiyor.

0

aslında bir bakış açısı ile baktığımızda ciddi anlamda zorlukları olan bir mesel olduğunu hepimiz kabul etmeyiz diye de düşünüyorum. sizin kendi hislerinizi kendi düşüncelerinizi çekim boyunca bir kenara bakıp üzgün iken mutlu bir rolü oynayıp gülmek mutlu iken ise acılar içinde ağlamanız gerekliliğini size verebilir. bunu yapmanın insanlar için çok da kolay olabileceğini düşünmüyorum açıkçası ama bir taraftan bakarsak eğer de günümüzdeki insanların geçim kaynağı olarak tercih ettiği veya tercih etmeye zorlandığı meslekler arasında da oldukça eğlenceli ve daha rahat kabul edilebilecek mesleklerden birisi olduğunu düşünüyorum ama tekrar belirtmek isterim ki bu düşünce içerisinde iken de oyunculuğun kolay olduğunu düşünmüyorum. teknik açıdan baktığımız zaman ise oyunculuğun eğitimli ve ahlaklı bir şekilde yapılmaz durumu söz konusu olduğunda beden dili ses tonu mimikler hepsini içerisine alan geniş bir kapsamı bulunmakta ve bu kapsamda da yapılan işin oldukça zor olduğu kabul edilmelidir. bir insanın önceden hazırlanmış bir metni bu saydığımız bağlamlar dahilinde kamera karşısında hissettirme bence gerçekten de ayakta alkışlaması gereken bir durumdur diye düşünüyorum.