0

erkek olmak daha zor hem hayatın yükü daha bir omuzlarında hem de evlenince kendi ailenle eşin ve ailesi arasında kalıyorsun.

0

aslında toplum olarak iki tarafa da o kadar çok şey yüklenmiş ki. o yüzden herkes kendi tarafı için zor diyecek. ama ülkemizde kadının işi daha da zorlaştırılıyor o bir kesin. toplumsal baskılar daha fazla, taciz tecavüz olayları hep kadınlara, işi zorlaştırılan yine kadın, önüne engel konulan yine kadın... yani ülkemizde kadınlar hep ikinci sınıf cinsiyet muamelesi görüyor. yani erkek üstün cinsiyet gibi görülüyor. halbuki rabbim sadece kulum der. yani hiç kimse kendini üstün cinsiyet olarak görmesin.

0

her cinsiyetin çevresel baskılardan dolayı yani cinsiyetlere yüklenen sorumluluklardan dolayı zorlukları vardir. ancak kadın olmak daha zordur. regli, doğumu ,sancısı ,sutyen askisi, agdasi epilasyonu, kiyafeti, takisi, tokası bu liste uzar gider. burda demek istediğim kadınların daha çok detayı var ve toplumun kadina dayattığı sorumluluk ve güzellik algıladı çok fazla. kadinda bir tüy görülse kendini kotu hissettirilir ancak erkekler orman gibi gezse de kimse iğneleyici bakışlarla bakmaz. aynı şekilde kilosu boyu saçı makyajı kadın her zaman daha bakımlı ve bu ürünler kıyafetler çok daha masraflı . taciz vs olaylarının sonucunu kadında arayanların içinde kadın olmak çok daha zor.

0

bir kız olaraktan cevaplıcam bence kadının işi erkeğe göre daha zor kadınların sorumluluğu daha çok bir iş için kırk parça oluyorlar çocukları için evin içinde sabahtan akşama kadar dönen anneler temizlik yemek yapan anneler bir misafir geldiğinde onları ağırlayan anneler hem boşuna denilmemiş cennet annelerin ayağı altında diye niye erkeklerin değil acaba bir düşünmek gerekir diye düşünüyorum keşke kadınların kıymeti bilinse

0

tabiki kadın olmak zor hamile kalr doğurur evi temizler kocaya ütü yap gömleklerini yemek yap akşama sonra sabah işe gitcek kahvaltı hazırla elbiselerini yıka artı çocuğa bak sonra erkek olmk zor diyin gt cls gel oh hayat size güzel

0

bu ülkede kadın olmak çok zor etrafta zihniyetsiz saygısız sapık o kdar çok ki saymakla bitmez olanları

0

hani yasatmayan ve yaşamayan ikisinide fazla bilmez ama gerçekten kadın olmak ve bu dunyada yaşamak ayakda durmak vede herşeyi göğüsleyıp hiçbirşey yokmuş gibi davranmaktır kadın olmak gerçekten hem kutsal hemde zor bir hayat becerisidır.

1

aslında şimdi sen erkeklere sorarsan erkek olmak zor diyecekler ama kadınlara sorarsan kadınlar kadın olmak zor diyecekler ben de bir kadın olarak şunu söyleyeyim her şeyin bir zorluğu var her şeyin de bir güzelliği var tabii ki erkek olmak daha zordur erkek dışarıda akşama kadar çalışıyor eve geldiği zaman da evde huzur bulmak istiyor aynı hissi kadınlar için de geçerli karnında sabahtan akşama kadar evde çalışıyor ev işi ile sorumlu yani iki taraf da bence aynı zorluk çekiyorlar belki kadınların erkeklerden biraz zor olması nedeni olan çocuk doğurmak.

1

erkeklere sorarsanız erkek, kadınlara sorarsanız kadın, halk gözünden iyi bir itibar görmek isteyenler içinde her ikiside. tabiki bu konu tartışmaya gidebilecek bir konudur benim fikrim olarak. yer zaman ve şartlara göre değişkenlik göstermektedir. bu yüzden net bir karşılaştırma yapılmaz diye düşünüyorum. türkiye sınırlarını baz alırsak bir istanbul'da yaşayan ev hanımı vardır, birde güzel bir memleketimizin köyünde yaşayan ev hanımı vardır. istanbuldaki ev hanımlar ev işlerinin yanında gezilerini eksik etmezler. alışverişlerini eksik etmezler. köy halkındaki ev hanımı ise hem ev işleri hem bağ bahçe işleri derken daha yorucudur tabiki. köy halkına göre erkekler sadece işe gidip gelirken, eşleri ev işleri, çocuklarla uğraş vs. baya yorucu olur. dediğim gibi herkesin hayatı ve şartlarına göre değişkenlik göstermektedir bu durum. tartışmaya açık bir konudur.

-1

ikisininde zor yanları elbette vardır ama bence özellikle bizim ülkemizde kadın olmak biraz daha zordur. giyimine dikkat etmelisin, yürüyüşüne dikkat etmelisin, yemek yerken, otururken kalkarken aklınıza ne gelirse kadın olarak dikkatli olmak zorundasınız. erkek bu konuda biraz daha rahat diyebiliriz. ama erkeğinde kendine has zorlukları vardır. genellikle erkek eve bakar mesela. bu konuda bütün yük erkeğin omuzlarındadır.

0

bence her ikisi de zor erkek ya da kadın olmak diye ayırmamak gerekir erkeğin kendine göre yaşadığı zorluklar sıkıntılar var kadının da öyle tabiki. ancak kadın toplum tarafından geçmişten bugüne hep geri planda kaldığı için kadın için daha zor diyebilirim. yani kadınların geri planda bırakılmasının sebebi olsun kadınların cinsiyeti olsun kimlik üzerinden eleştiren önyargılı yaklaşan insanlar hala mevcut malesef. bu sebepten belki de kadınlar için daha zor olsa gerek yaşam. aslında kadınlar bunu bir şekilde kolaylaştıracak yöntemler buluyorlar her işe koşturan herşey ile aynı anda ilgilenen yine kadınlar sonuçta. ancka kadın olarak yaşamak zor çünkü eve kaçta geldiğinizden tutun da evde sizin üzerinize sorumluluk binmiş bir takım görevlere kadar ilerliyor bu durum. yani bir kadın hep hesap vermek durumunda kalabiliyor. veya geç saatte sokakta rahatlıkla gezemeyebiliyor hemen başka türlü değerlendiriliyor veya giydiğiniz kıyafet üzerinden eleştiriliyorsunuz vs. bunu gibi şeyler ve bir çok şey yüzünden kadın ne kadsreşit görünse de kadını geri plana atmak isteyen insanlar oluyor bununönğnğ geçmek zor kadıniçin daha zor bir hayat olduğunu düşünüyorum bu bağlam da.

0

bence kadin olmak daha zor cunku kadinlar surekli bakim ister bakim yapmak cok zorr

0

kadın olmanın ne zorluğu var? ev mi geçindiriyor? ev işleri falan demesin kimse. onu bende yaparım. çocuk bakımı vs de demesin. bir çocuğa bakamıyacaksa yapmasın bir zahmet. çalışan kadın çocuk yapıyor zaten 16 hafa ücretli izin alıyor. ardından bir de ücretsiz izin. oh ne ala memleket. erkek çalışsın dursun. hangi kadının evin doğal gazını elektriğini suyunu ödediğini gördünüz. erkek altı delik ayakkabı ile gezer yenisini almaz ev ekonomisini düşünüp kadın 100 liralık ayakkabı beğenmez neden 200 liralık almadın der.

0

kadın olmak daha zor bu ülkede baba evinde kız evlat prenses gibi büyütülüyor sonra hayatşartları evleniyor birimi seviyor aşık oluyor baba evinden ayrılıyor başka ailenin yaşamına uyum sağlamaya çalışıyor anne oluyor birinin eşi oluyor hem evde yapıyor hem de çalışıyor

0

bence bu durum yerine göre değişim gösterir erkek olmakta kadın olmakta çeşitli şekiller de zordur yani ikisinin de çeşitli zorlukları vardır. cinsiyet ayrımı yapamayacağım. en zoru şudur diye. ancak kadınlar erkeklere göre güç bakımından biraz daha zayıf yararıldıkları için kadınların vermiş olduğu hayat mücadelesi uğradı şiddet istismarlar bakımından kadının daha zor bir hayatı olduğunu düşünüyorum bir erkeğe göre. ancak erkeğin de üzerine almış olduğu sorumluluklar olsun onunda yaşayabileceği savunamasız durumlar olsun erkek olmakta zordur muhakkak. ben bu konuda seçim yapamayacağım.

0

her iki tarafın kendilerine göre artıları ve eksileri olacaktır. ama özellikle ülkemizde kadın olmak çok daha zor diye düşünüyorum. son zamanlarda haberlere bakan biri ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır.

0

bence kadin olmak daha zor sorumluluklar daha fazla ev için olsun çocuk için olsun

0

kadın olmak zor gerçekten ikinci sınıfın gibi tacize uğrayanın var eşinden dayak yiyenide

0

erkek olmakta zor kadın olmakta zor her iki tarafında kendine göre zorlukları vardır yaşam için günümüzde her iki tarafıda zorluklara sürüklüyor

0

kadın olmak daha zor tabikide her insanın zorluğu var ama kadın olmak başlı başına dert bunun sebebi de toplumuz aslında herkes saygı sevgi çerçevesinde olsa evinde işin de toplumda insanca yaşasak