0

önemli olan öğretmendir. özel okul daha avantajlı geliyor bana. olimpik havuzu ,enstruman çalma eğitimi, aktif spor eğitimi ,dil eğitimi düşünülürse çocuğu ekstra kursalara göndermeye gerek kalmıyor. ama özel okullarda çok pahalı herkesin göndermesi mümkün değil. keşke devlet okullarında da bu imkanlar olabilseydi.

0

tabi ki özel okul.bir kere devlet okulunda kalabalık sınıflarda eğitim görülüyor. tek tek ilgilenmek çok zor.olanaklar kısıtlı. bir çocuk öğrenmiyorsa kapasitesi yok denilip geçiliyor. üstüne giden öğretmenler var tabi ki ama azınlıkta malesef. özel okul adı üstünde olanakların daha fazla olduğu bir kurum .devlet okullarında sosyal aktivitelerde imkanlar çok geniş değil malesef.özel okullarda çocukların kendilerini geliştireceği ortam daha geniş imkanlara sahip. yabancı dil öğrenme imkanı daha çok .

0

adı üstünde özel tabi ki de eğitim özel öğretmen özel e tabi ki iyi bir eğitim almak istiyorsanız kişiye özel bir hizmet almanızda şart. 50 kişilik sınıfta eğitim görmek başka 20 kişilik sınıfta eğitim görmek bambaşka ben 2 yıl liseyi devlette okudum. diğer iki yılıda özelde okudum arasında bir kere dağlar kadar fark var. sınava girdiğimde de bu cok bariz bir şekilde kendini belli etti. paranız varsa kıyın ve okutun hacım

0

özel okullar ne yazık ki daha avantajlıdır, bunu hem devlet hem özel okul deneyeimlemiş biri olarak söylüyorum. daha avantajlıdır çünkü ilk olarak devlet okullarının sayısı çok olduğu için her okula yeterli olanak sağlanamamaktadır. bu da hem yemek olarak, hem eğitim olanağı olarak, hem de aktivite olarak olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. her özel okul olmasa da çoğu özel okul ayrıca öğrencilerle bir bir ilgilenmekte ve ne yazık ki parayla not da dağıtıp o öğrencileri devlet okulu öğrencilerine göre not açısından, bizim geleceğimizi etkileyecek sınavlarda 1 2 adım öne geçirmektedir.

0

özel okul azı konularda daha avantajlıdır. ancak devlet okulunda herkes okuyor yani özel okul ile devlet okulunu neden bu kadar kıyaslayarak ayrı tutuyor insanlar anlayamıyorum. bence her ikiside okul olduğu için elbette her ikisi de kıymetlidir. ancak özel okul öğrencilere daha fazla avantajlar sağlayabiliyor. ancak herkes çocuğunu özel okula götüremedipi o şekilde eğitim veremediği için devlet okuluna giden çocuklar da gayet sağlıklı yetişen bireyler oluyorlar . yeni bence önemli olan verilen eğitimdir. özel yada devlet fark etmiyor çocuğun iyi bir eğitim alması bilinçlenmesi için çalışıp çabalayan her okul özeldir.

0

elde olan imkanlar dahilinde konuşulması gerektiği zaman özel okulların materyel alan anlamında çok daha fazla imkanlarının mevcut olduğunu kabul etmeliyiz diye düşünüyorum. ama tabii ki çok değerli hocalara ve çok çalışkan öğrencilere sahip olan çok değerli devlet okullarımız da mevcuttur. özel ve devlet okulları arasındaki oluşabilecek farkların maddi olabilecek bazı sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum temel anlamda baktığımız zamanda. tabii ki bu da çocuklarımız için öıpu zaman ciddi anlamda bir hayat tarzı değişimi olarak kendisini gösterdiği için ne yazık ki eğitim kalitelerinde büyük bir fark olduğunu gözlemlemiş oluyoruz. çünkü özellikle de özel okullarda çocuklarımız kafalarını dağıtma ve enerjilerini boşaltmak gibi bir şansa sahip oldukları için yeri geldiğinde masa başına utırup ders çalışmak onlar içn daha kolay elde edilebilen bir alışkanlık olduğu açıkca görülüyor diğer yandan da devlet okulu öğrencilerimiz gün içerisinde sürekli olarak oturmak ve hatta biraz fazla kalabalık sınıflarda ders işlemeleri dolayısı ile de gerekli olan söz hakkına sahip olamıyorlar böylece de ev ödevi olsun veya ders dışında bilim ile ilgilenmek gibi konular olsun bunlar onlar için çok da fazla cazip gelmiyor.