0

devlet okulları ile özel okullar arasında tabiki de farklar mevcuttur. ilk olarak öğretmenlerin öğrencilerle etkileşimi, okulun veliye ve öğrenciye verdiği önem özel okullarda devlet okullarına nazaran çok daha fazladır. sosyal açıdan bakıcak olursak devlet okullarına her yıl ödenek kesilmesinden dolayı sosyal faliyeti bırakın en ufak şiir dinletisi yapacak para bile bulunamazken; özel okullarda kitap okuma haftaları, bahar şenlikleri, kartopu savaşları, paintall turnuvaları gibi farklı farklı birçok etkinlik yapılmaktadır. öğrencilerin notlandırılması konusunda ise özel okullar yine aynı şekilde daha ayrıcalık sağlar ve öğrencilerin hayatını etkileyen sınavlarda öğrencilerine bazen yanlış olsa da yüksek notlar vererek 1 - 2 adım öne geçirmektedir.

0

devlet okullarına normal maddi durumu fazla yerinde olmayan kişilerin çocukları gönderilir fakat özel okullara zengin bireylerin çocukları gönderilir ben devlet okulunu tercih ediyorum çünkü devlet okullarında adalet vardır disiplin vardır kardeşlik vardır ama özel okullara baktığımızda mesela bugün matematik sınavından 10 ve 20 almış öğretmen bunun performansına 100 100 sözlü notu girmiştir ondan sonra da çocuk gelip üniversite sınavında tıkanıyor hiç çalışmadan hak etmeden notları alıyor ve gelip devlet okullarındaki öğrencilere hava atıyor bence devlet okulu ve özel okullar arasında büyük bir fark var

0

ogrenci karakter farki vardir bence baska pek bi fsrk oldugunu dusunmuyorum

0

bence sosyal faaliyet alanında var ve sınıf kontenjanı olarak özel okulda daha az ögrenci oldugu için daha fazla ilgileniliyor.

0

tabıkıde vardır mesala devlet de egıtım gorenler ılgı cok fazla görmezler ama özelde okuyanalr daha fazla ılgı gorur

0

büyük bir fark vardır. özel okul olarak liseden bahsedecek olursam eğer mesela ben son sınıfa giderken devlet okulları üniversite sınavına hazırlandığımızı bile bile performans proje ödev vs. şeyleri bize basıyorlardı. aynı zamanda sınavları aşırı zor ve ayrıntı yapıyorlardı. bilmiyorum buniyi bişey mi değilmi ama biraz anlayış gösterip üniversiteye hazırlanma yolunda daha yardımcı olunabilirdi. özel okullar öyle değil örneğin sınav sorularının verildiğini duymuştum . zaten özel okul denme sebebide bu bence . özel okuldada fazla rahatlık bahşediyolar. özel okulu verimli kullanabilene güzel bana göre . kısacası özel okulda devlet okuluda bir ortasını bulamıyor.

0

elbette var. ben devleti tercih ederim. çocuğun psikolojisi ve eğitim seviyesi için, hele burada üniversite seçecekse en ideali.

0

günümüzde eğitime verilen önem her ikisinde de yeterli değil. devlet okulları da artık kayıt parası altında rüşvet istiyor. özel okullar zaten ticari kaygı güdüyorlar. zor bu devirde çocuk okutmak seçimde zor.

0

eğitim ve müfredat aynıdır ancak öğretim farklıdır daha ilgililerdir daha çok sonuca yönelik ve öğrenmeye, edinilen bilgiye yönelik çalışırlar hayata daha iyi hazırlarlar öğrencileri.

0

devlet okulunda çocuklar kendi halinde özel okulda ise daha disiplinliler

0

ever vardır ama öğretmen kalitesi devlet okulunda da çok yüksek.

1

özel okullarda çocuklar daha iyi şartlarda eğitim görür. ama devlet okullarından mezun olan çocuklar daha iyi yerlere gelir.

1

vardır. özel okullar kapitalist düşünceye sahip olsalarda bünyelerinde en yi öğretmenleri barındırmak isterler. ve eğitimde farklı bir çizgileri vardır. öğrenci sayısının sınırlı oluşu da öğretmenin öğrenci ile bire bir ilgilenme sürecini çoğaltır.

0

eğitim hemen hemen aynıdır. ama birinde öğrencinin diğerinde öğretmenin sözü geçer.