2
0

boşanmak günah sayılmaz ama yinede allah bilir.

1

evet şimdi boşanmak günahmıdır cevap vereyim değişir eğer sen onu istiyosan ve bunu kocanda istiyosa ikinizde kabulseniz bu işe günah değildir he eğer bir çocuğunuz varsa bu gerçekten çok günahtır nedeni ise şudur eğer çocuk sizin ayrılmanizi istemiyorsa ama siz ayrılıyorsanız günah çocuk istiyosa bişe diyemem ama eğer cocuk küçük yaşta ise bu geçekten ahiretlik cehennemlik bişe çok aşırı günah çocuk büyüyünce kim ona bakıcak he babanın yanında kalsa anne hasreti çeker annenin yanında kalsa baba hasreti lütfen çocuklara böyle acılar çektirmeyin gerçekten çok günah bide kavgadan dayaktan ayrılıyorsanız erkek kadını dövüyorsa erkek cehennemliktir yani onun için boşanmayın birbirinizi yıpratmayın he sen kocanı veya karını beğenmiyomusun yüzüne söyle oda seni sevmiyosa insan gibi bir ayrılık yapın ama cocukluysanız kesinlikle boşamayın çok günah he bide şu var zamanla kocayı beğenmeyen kadınlar olur ya ayrılmak isterler o yani allah'in verdiği bir nimeti beğenmemek'dir siz resmen allah'a saygısızlık yapmış oluyosunuz sen nası allahın verdiği bir nimeti dışlarsın beğenmesen allah'da seni ahirette dışlar dışlatır bu böyledir.

0

durduk yere hiçbir sebep yokken boşanmak büyük günahtır. ama bi sebebi ni problemi varsa o zaman haktır ve günah değildir. lakin allahu tealaya sevimsiz gelen bir fiildir.

0

boşanma sağlam gerekçeler söz konusu ise haktır. örneğin ihanet, şiddet, mala cana namusa kast durumlarında boşanmak doğru bir hareket olacaktır. böyle ciddi gerekçeler söz konusu değilse keyfi boşanmak dinen hoş karşılanan birşey değildir ve günahtır.

0

boşanmak günah değil sadece !inimizde bu elinizden eldiği kadar gerçekleşturmeyin ve peygamberimizin buna tepkisi var şayet eyer boşanmaya sebep olan olaylar günahtr

0

boşanmak bir haktır.evlenmek kadar boşanmakta doğal bir olaydır

-1

boşanmak nene günah olsun her insan boşanabilir üstelik başkası ile de evlenebilir bu tür durumlar kuran da da anlatılmaktadır. kadında erkekte başka evlilikler yapabilir. boşanmak günah diye bir şey söz konusu olamaz. bunalr nereden çıkıyor ben anlamıyorum.

1

boşanmak günah değildir, haktır, yalnız allah'a en sevimsiz gelen bir fiildir.