1

fiyatı fazla söyleyip müşteri ikna olmayınca biraz fiyatı azaltmaları. ve başkasıyla yerde iyisini bulamazsın lafları.

0

pazarcıların müşteriyi birçok ikna etme şekilleri bulunmaktadır.benim en çok rastlayıp gördüğüm mesela bir domatesin kilosunu 2 tl diyerek belirlediler diyelim ki bir müşteri geldi diyelim ki pahalı diyip gidecek gel sana 3 kilosu 5 der ve bu şekilde ikna etmeye çalışırlar.diğer bir ikna tekniği ise kibar ve tatlı bir dildir.pazarcı tatlı dil ile davranıp müşteriye malından bir parça tattırır ise alıcı daha memnun kalır ve pazarcı ikna etmiş olacaktır.pazarcıların teknikleri bildiğim kadarı ile bunlardır.

0

pazarlamacılar bir ürünü satabilmek için en önemli silahı dildir. pazarlamacı mesleğini herkes yapamaz. pazarlamacı olan kişi bir ürün pire ise onu satabilmek için deve yaparlar. alıcıyı bu ürünü alması için dilleriyle ikna ederler. ilk başta müşteriyi elinde tutması için o ürünü fiyatında indirime gider. müşteri ikna olmadığında bazı pazarlamacılar iyice rayından çıkar ve bu ürünü satmak için uğraş verir. bazı pazarlamacılar iyi niyetli olsa da, bazıları sırf o ürünü satabilmek için kötü niyetli olabiliyorlar.

0

çoğu kişi bu yöntemler bana sökmez dese de pazarlamacıların başarılı olduğu pazarlama teknikleri vardır. bunlardan biri yanlış kıyaslama yapmak. örneğin ürünleri tanıtırken stratejik sıralama yöntemi kullanarak ürünün fiyatı konusunda yanılgı oluşturuluyor. müşteriler hakkında önceden araştırma yaparak uyduruktan ortak noktalar oluşturmak da istatistiksel olarak satışı arttırıyor. talep yanılsamasi ise başka bir yaygın yöntem. satılan bir malın kapış kapış gittiği algısı tüketiciyi ihtiyaç yokken dahi onu almaya iter. aynı zamanda faydaları uzun uzun ve yavaş fakat maliyet konusunu hızla anlatmak etkili oluyor. bir de satın alma zorunluluğu duygusu oluşturuluyor ki sormayın gitsin. örneğin kişi ürününü sabırla ve azimle saatlerce evirip çevirip anlatıyor alıcı da kendini mecbur hissediyor bir saattir anlatıyor diyor içinden sanki işi bu değilmiş gibi. başka bir etkili yöntem ise duygusal tetikleme. bu yöntemde kısaca üzücü yahut duygusal olaylarla alıcının dikkatini dağıtma metodudur.