0

bizim yaş pastamizi anlaticam. yani anne pastası diyede bilinir. evinizde büsküvi puding süt var ise kolay bir tarif diye bunu yapabilirsiniz. önce pudingi yapacağiz. tencereye 4 bardak sutu koyuyoruz. ardindan bir paket cikolatali pudingi koyuyoruz dikkat edelim kakaolu degil cikolatali pudingi koyuyoruz. dibi tutmayacak sekilde karistiriyoruz. ayni zamanda muzlu pudingde yapacagiz. yine 4 bardak sutu baska bir tencereye döküyoruz. yine muzlu pudingi koyup diger elimizlede onu karıştırıyoruz. bu iki pudingi ayni anda yapabilmek çok onemli. pudingler kaynayana kadar karistiriyoruz. kaynadiktan sonra normalde 10 dk daha pisirilir ama ben oyle yapmiyorum hemen altini kapatiyorum cunku kaynadiktan sonra yanabilir dibi tutabilir. bunlari başta orta ateste pisiriyoruz baktiniz pudingleriniz katilasmaya basladi kısık ateste karistiriyoruz. ardindan bisküvilermizi bir kaptaki suda islatip bir kat olacak sekilde tepsiye diziyoruz. hemen ustune cikolatali pudingi koyuyoruz sonra birnkat daha islatilmis büsküvi leri diziyoruz fakat bu sefer onceki dizdigimizin tam tersi yonune dogru diziyoruzki buskuviler birbirlerini tutsunlar pastamiz bir butun olsun diye tersine diziyoruz. ardindan tekrar cikolatali pudingi dokuyoruz. sonra tekrar buskuvileri oncekinin tam tersi bir sekilde diziyoruz. sonra tekrar cikolatali pudingi dokuyoruz. bir kat daha yine tam tersi buskuviyi dizip bu sefer muzlu puding dokuyoruz. yine buskuvi koyuyoruz ve bu sefer tencerede ne kaldiysa hepsini yani muzlu pudinglerin hepsini tepsideko buskuvilerin uzerine dokuyoruz. ustunu guzelce duzluyoruz. sonra biraz disarida kaliyor bu pastamiz cunku sicak pastayi yada bir yemegi direk sicak sicak buz dolabına koyarsaniz dolabi isitma cabasina girecektir. diger yiyecekleri bozabilir ve dolabin derecesini bozabilir. bir sure bekledikten sonra pastamizi dolaba koyuyoruz ve bir saat yada bir bucuk saat sonra pastamizi kesip yiyebiliriz. o kadar guzel bir pasta oluyorki. muzlu puding ile cikolatali pudingi uyumu, sade yapilan cikolatalo pastadan daha muthis oluyor. bu tarif yediginiz zaman tam bir tatliyi andiriyor. cikolatali pasta gibi basitte durmuyor ayni zamanda tatlarida farkli oluyor. sonra ustunu istediginiz gibi susleyebilirsiniz. afiyet olsun.

0

hemen hemen herkes kek yapmayı bilir yine aynı şekilde kek yapın ve o keki ikiye bölün ve süt ile ıslatın daha sonra kekin arasına meyve ve kremşantı koyun üstünü kapatın ve pudingle pastayı kaplayın daha sonra üstünü dilediğiniz gibi süsleyin .

0

tarife uyup tüm malzemeleri yeterince koyarsan ve biraz becerikli birazda elin lezzetliyse iyi bir yaş pasta yapabilirsin.