1

öncelikle kek yapmak için artık çok çeşitli kek kalıpları var. bu kalıplar kullanılarak kolayca değişik şekillerde ve boyutlarda kekler yapılabilir. keki krem şanti, krema ve farklı pasta süsleriyle süsleyerek değişik şekillerde verilebilir.
bu konuda biraz el becerisi de olması gerekiyor. el becerisiyle yuvarlak bir kekten bile kalpli, kelebekli, değişik şekilli pastalar yapılabiliyor. internette bu konuyla ilgili oldukça çok video var. gerçekten izlerken çok basit hemen yapılabilir gibi geliyor ama bence yetenek işi. yine de bunları izleyerek de el becerileri geliştirilebilir.

0

yaş pastada kullanacagin kekleri pasta yi yapmadan once sekil sekil kesebilirsin bu sekilde keklerin sekli nasilsa pastanda oyle sekilde alacaktir.

0

şekilli yaş pasta nasıl yapılır diye bir soru okudum ve çok garipsedim aslında:) yani aslında yapmayı biliyorum, fakat burada nasıl anlatabilirim onu bilmiyorum. çünkü bunlar için kalıplar gerekmektedir. kare bir kalıba dökülen yaş pasta keki piştiği zaman, kalıptan çıkarılır ve ne şekil yapacaksınız ona göre kesilmeye çalışılır. bununla ilgili internette youtube'ta birçok video var. şekilli yaş pasta yapmak isteyen oradaki videolardan yararlanabilir. çünkü anlatılabilecek bir şey değil bence bu. oradaki videoları bakıldığı zaman, kelebek bile yapanlar var. zaten üzerine krem şanti ile ve renklendirici şeylerle yapılacak şeklin rengine göre boyamalar yapılabilir.