0

futbolun kuralları nedir?

3 cevap
0

iki takım olur. karşıda on bir, diğer tarafta da on bir kişi olmak üzere yirmi iki kişi bulunmaktadır. üç tane falan hakem bulunmalıdır diye biliyorum.

1

futbolun kuralları şöyledir. futbol oyunu 11 kişi senin takımın ve 11 kişi de rakip takımdan olmak üzere sahada toplam 22 kişi bulunur. bir de hakemleri katarsak bu sayı 25 olur. yani, baş hakem ve 2 yan hakemle birlikte bu sayı 25 kişi olur. futbol ayakla ve kafayla oynanabilir. elle oynanmaz, eğer elle oynanırsa oyun durur ve rakip takım duran top kazanır. yani top sizdeyken rakip takıma geçmiş olur. sonra top oynarken rakip takım oyuncusuna ayakla, elle ya da başka bir yolla darbe atamazsınız aksi takdirde faul yapmış olursunuz. ayrıca rakip oyuncuyu yere düşüremezsiniz ya da vücudunun herhangi bir yerinden çekemezsiniz. ancak rakip oyuncuyu kurallar çerçevesinde rahatsız edebilirsiniz. aksi takdirde bir kaç defa yaptığınız yanlış davranışlardan dolayı sarı kartla cezalandırılırsınız. devamı halinde ise kırmızı kart ile oyundan atılırsınız. ayrıca top saha çizgileri dışına çıkmış ise top rakip takıma geçmiş demektir. öte yandan her iki takımda farklı formalarla sahaya çıkarlar. siz de farklı bir formayla sahaya çıkarsınız. ancak kaleci sizden farklı renk ve tonda forma giyebilir.

0

futbolun kuralları şunlardır futboldaki en önemli ilk kural saygılı olmaktır hem karşı takıma hem kendi takımınıza hem hakemlere hemde seyircilere izleyicilere saygılı olmaktır.diger kurallar ise ofsayttan başkıyalım rakip takımdaki oyuncuların önünde kalarak size gelen pada fokunursanız bu ofsat demektir. faul yapmak takip oyuncuya toplayken yada topsuz alanda kural dışı hareketlerde bulunmak fauldur be bunların dereleri vardır nerde nasıl hangi alnda yapıldı faulun şidetli olup olmamması yada topamı rakibemi müdaehele olması gibi şidetli ve olmuycak yerlerde yapılan fauler kartla sonuçlanabilr ve oyuncu oyun dışı kalıp ceza alabilr yada sarı kartla uyarılır diğer kurallar ise takımla rakip arasında farklı rente formaların giyilmesi takımı ve rakibi ayırt edebilmek için hakemlerin olması