0

toklu kişiyi bozabilir imkanlar kısıtlı olunca olumsuz diziler içine girer çevre tarafından dışlanır kötü hisseder

0

yokluk insanı bozmaz varlık bozar hatta lafı bile vardır çok para insanı bozar diye ama yoklukta insan kendini ona göre ayarlar. tabii yokluğunda dereceleri vardır bana göre örneğin düşünün babasınız işsisiniz ve cebinizde beş kuruş para yok çocuğunuz hasta.. ilaca ihtiyacı var. ne yapar bir baba elinden geleni yapar iş bulmaya çalışır para bulmaya çalışır, ilaç bulmaya çalışırsınız... sonunda bulamazsanız ne olur yokluk sizi bozar hırsızlık yapmak zorunda kalırsınız ve ya ilacı yada ilaç alacak parayı çalmak zorunda kalırsınız. allah kimseyi öyle zor duruma düşürmesin yokluk en zor zamanlarda daha zorluyor insanı. ama kendinize yetecek kadar paranız varsa yada daha azı en azından bir miktar paranız varsa kendinizi ona göre ayarlarsınız. ama hiç yoksa o zaman insan kötü yollara bile düşebiliyor. biraz önce verdiğim örnekte olduğu gibi... bazen ilaç bazen para insana her şeyi yaptırabilir. ben asla yapmam kimse de yapmasın demiyorum çünkü bu büyük konuşmak oluyor. büyük konuşunca da insanın başına muhahakkak geliyor işte.

1

yani her insanın başka bir karakteri var yani eğer bir insan gerçekten karakterli ise ve karakteri varsa yokluk hiçbir zaman insanın karakterini bozmaz aslında yokluk insanı daha karakterli yapar daha eğer yokluk için karakteri bozulan insan varsa demek ki önceden o kişinin karakteri sağlam değildir.

0

bir kişinin karakterine bağlıdır eğer bir insanın karakteri sallantıdaysa zaten hemen değişir. kimisi de değişmez ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın karakteri değişmez. bir insanda yokluktan en fazla kötü günler geçirebilir o kadar.