0

para insanı bozmak kişiden kişiye değişir bazı kişilerin parası çok olduğunda daha olgunlaşır ve daha etrafa faydalı olur ve daha iyi ve olumlu şeyler yapar ama bazı insanların da eline para geçtiği zaman hem karakterini bozar hem huyunu bozar hem kişiliğini bozar yani günümüzde paraya çok önem veren kişiler var para için en sevdiği dostunu bile satan vardır yani para da insandan insana değişir bazı insanların ne kadar parası olsa da kişiliğini etkilemez bazı insanlarda değer para eline geçtiği zaman kendi karakterinden başka bir karaktere börünür.

0

para insanı bozar tabikide ama bozamadığı insanlarda var insanlar paranın hevesine kapılıp bir karanlıkta yok oluyorlar benim bir tanıdıgım kendini oldurdu bankaya bes milyon tl borclanmıs ve borcu odeyememis ciftliğinde intihar etmis her ne kadar uzucude olsa paranın insanı bozması cok kotu birsey para gözlerini karartır insanın para için insan oldurenler banka soyanlar bunlar hep örnek ama hicbir zaman nefsimize yenik düsmememiz lazım allahın yolundan çıkmamamız lazım insanlar bunlardan vazgecebiliyor ve sonuc hep hüsran oluyor biraz uzun yazdım kusura bakma ama para insanı her zaman bozar zengin ol ama inanclı ol allah yolundan cıkma hayır kurumlarına bağıs yap bu seni ayakta tutar.

0

para insanı bal gibi de bozar. şener şen'in milyoner filmini izlemenizi tavsiye ediyorum sevgili yazarlar.

0

bozmak değil ama değiştirir o yüzden bozmak olarak değerlendiremeyiz o yüzden değiştirir ama bozmaz

0

para insanları malesef bozar ama toplumun içinde örnek alınması gereken insanlar vardır ki onlar hiçbir zaman bozulmaz ve kendilerinden ödün vermezler ve bazı kişilerin onlara gıybet ile bakması bile söz konusu olabilir.

bir söz vardır ki " para ile budala bir arada uzun süre durmaz " paranın bozduğu insan çok yakın bir gelecekte bir kayaya çarparak sarsılır ve bu kayaya çarpma olayı ise hepimizin de aklına geldiği gibi paranın bitmesidir işte o zaman büyük bir pişmanlık ve sanki hiçbir şey olmamış gibi tekrar normal hayatlarına dönmeleridir.

bu konu özellikle erkekler arasında bir konudur ki sıkı dostlar için bu konu konuşulması gereksizdir ama birbirinden habersiz arkadaşlar için bu konu her zaman içlerinde bir tilki olarak kalır.

sonuç olarak paranın bozacağı insandan kimseye bir hayır gelmeyecektir ve hayatınızı kadın / erkek ile hayatınızı birleştireceğiniz zaman buna çok dikkat etmelisiniz.

0

para dünyayı yöneten ve dünyayı döndüren bir kavram gibi bir şeydir para kişileri bozar fazlasıyla hem de para kişilere gelmesi ile birlikte kişiler şımarmaya başladı ve eskiden yaşadıkları fakir fukara halep'te bırakır ve çoğu kişiyi ezer zengin hayatına geçerler bunların yaşanmasının ardından kişilerin değiştiği fazlasıyla görülmektedir bir de şöyle düşünüyorum ki allahü teala bize neden para vermiyor ve normal neden yaşıyoruz çünkü para verirse herkes şımarık emir ve yasakları uyumayacak renk olur canım bu yüzden para vermedin düşünebiliriz

0

valla paranın kişiyi bozup bozmadığını öğrenmek için o kişiye yüklü miktarda para geçmesi lazım ki anlaşılsın bu soru kişinin karakteriyle doğru orantılıdır şöyle ki her ne kadar kişiler para beni bozmaz dese de paranın illaki tavır ve davranış değiştirdiğini görmüşüzdür ama bu demek değil ki parası olmayan insanları ezme hakkını sana verebilir öyle bişey yok işte tam da burda karakter devreye giriyo kısacası ailesinden iyi terbiye almış biri ve aldığı bu terbiyeyi dışarıya iyi yansıtan ve olumlu işler yapan biri para içinde yüzse de o kişi aynı kalır parasını da hayırlı işlerde kullanır son olarak lidyalılar bence paranın bu kadar kaos ve savaş çıkarıcak bir şey olduğunu bilselerdi bulmazlardı saygılar :)

0

milattan önce 7. yy da lidyalıların bulmuş olduğu bu sistem bir çok canı yakmış olduğu kadar bir çok kişileri yükseltmiştir.eski tarihte olduğu gibi şimdiki tarihtede para çok önemlidir.para için milyonlarca insan ölmüştür. sayısız savaş çıkmıştır bunlar olurken para insanı nasıl değiştirmesin arkadaş!!!
tabi ki değiştiri iti ibne yapar .fakiri hadsiz yapar kısacası para herşeydir bu devirde paran varsa sende varsın sen sen ol para için kendini değiştirme !!!

0

para tabikide kişiliği bozar normal hayatta çok sevimli güleryüz olan birisinin eline yüksek miktarda para geçerse çevresindekileri tanımaz kendini kral gibi görmeye başlar önceden zengin olan birini para bozmayabilir çünkü varlığın içinde doğmuştur kişiliğini nasıl koruyacağını parasını nasıl kullanacağını iyi bilir ama önceden parasız olup sonradan zengin olmak tabikide kişiliği bozar

0

para insani degistirir degistirmemeli ama malesef degistiriyo simartiyo grurunuda alabiliyo

0

bu işin parayla bi alakası yok. bu işin insanın kendi iradesiyle alakalı insan istese o parayı kendi için kul yapar istese de para için kul olur.

0

para kişiyi bozabilir ancak bu durum kişiden kişiye değişmektedir. eğer kişi parayı bir amaç olarks görüyorsa ve paraya haddinden fazla değer veriyorsa evet para bu tür insanları bozabilir. ancak parayı araç olarak gören çok bağlayacı olmadığını düşünen insanlar tarafından para kişiyi değiştirebilir.

0

para insanı bozar.para herkesi bozar..paranın bozamayacagı sey yoktur.kimisini ucuza bozar kimisini biraz daha pahalıya bozar.biz niçin üniversite okuyoruz? elimizde meslegimiz olsun diye ..sonuc olarak elimizdeki meslegi kullanarak gecinmeye hayati yasamaya bakacagiz.kisacasi bu dunya da para icin yasiyoruz.para güc demektir.bu devirde kizlar guclunun yanindadırlar..

0

para insanı bozmaz. insanın bozuk olanı parayı görünce kendini belli eder. elinde parası olup da adam gibi olan adamlara ne demeli. para herkesi bozacak olsa onları da bozar. insanın kendisi bozuk olunca parayı görünce belli ediyor kendini

0

ne kadar bozmaz deseler bile er insanı bozar bozmaz demeyin ele gecsın bir dünya para o zaman gör bir insanı tanıma için ya para verisin yada güc

0

para adamı bozarmı sorsuna verilebilecek bir sürü cevap vardır para ne gibib değişiklikelre neden olur sorusuna gelirsek parayı bulan insan paranın şevkine kapılarak çevresini arkadaşlarını ihmal etmeye unutmaya kü.ümsemeye egolanmaya başlar para adamı bozar kardeşim

1

kendisini bilmeyen, inançsız, gerekli eğitimi almamış insanı para bozar.

0

ben paranın kişiyi bozduğunu düşünenlerdenim tabiki parasız olmaz hayat devam etmez ama herşeyin olduğu gibi bence paranın da fazlası zarar . insanın kendini geçindirecek kadar parası olsun kimseye muhtaç olmayacak kadar olsun yeterli bence . fazlası olup kişiliğinin değişmesindense yeteri kadar olup aynı kalmak en güzeli diye düşünüyorum . benimde şuan çok borcum var paraya ihtiyacım var ama her zaman duam kendimi toparlayacak kadar param olsun şeklinde oluyor . misal üst komşumuza sayısaldan iyi bir para çıktı evini apartmanı yaptırdı daha sonra eşini bosayip başka kadına gitti şuan ne halde hazır paraya dağ dayanmaz kadın parasını yedi ortada kaldı ne oldum değil ne olucam demek gerekiyor işte .

0

bence kesin her insan parayi gördükten sonra mesala zengin oldular hemen tavırlar yapar en yakın bir arkadaşı mi unutur ve dağa fazla şey yaparlar ama ne yapsalar fakir yine olacaklar çünkü .ama bazen insanlar paraya değer vermezler zengin olsa larda aynı bugün da ve iyi davranırlar.

0

bozar beni bozmaz diyenlerde zengin olmak için totem yapıyor