0

evet olabilir aslında yani maddi zorluklar çeken birisi belki öyle hemen boşanma ama bu bir süreçtir eğer sık sık bunu yaşıyorsa üstelik tr bu gelen para başka şekillerde harcanıyor örneğin kumar borç vs. gibi bir çok sebep olabilir bu tür durumlar da insan bir süre sonra tahammülsüz olabilir ve canına tak edebilir neticede evlilik ortam bir paylaşımdır para da gereklidir para olmazsa hayatımızı sürdürme ihtiyaçlarımızı karşılaşmamız zor olacaktır insan sadece maneviyata yaşayamaz veya sevgiye bağlı kalarak ve tutunarakta hayatını bir yere kadarı idam ettirebilir ancak bu bakımdan maddiyata ilişkiler de önemlidir bana kalırsa. maddi varlığın olmaması veya geçinebilecek kadar paranın olmaması çiftler arasında sorun yaratabilir bence haklı da olabilirler bu konuda çünkü yaşam şartları oldukça zor ama insan ekmeğini kazanır bir şekilde yemeye çalışır o ayrı bir durum onu kazancı o kadardır dersiniz sonuç olarak ancak bu kazancı har vurup harman savuran insanlar varki ailesinin rızkını farklı şekillerde harcayan veya ailesine bakmayan ya da kazancını farklı şekiller de farklı yerler de değerlendiren işte asıl sebep de bu olabilir. yani maddiyat gibi zorluklar evet insanları boşanmaya kadar da sürükleyenilir. bu aslında herkesin yaşam biçimine bakış açısına göre değişir yaşarsınız tahammül eder veya edemezsiniz. ama inan hele de çocuğunuz varda bu şekilde yaşamak daha da zorlaşır. çünkü çocuğunuzun isteklerini yerine getirmemek insan da zorluk yaratır. boşanmak buna çağre olmaz çağre herzaman başka türlüdür buda kendini düzeltmekten geçer eğer siz fazla başına buyruk veya harcamalarınızı kontrol edemeyen dışarı da para yiyen biri iseniz tek çağre kendinizdedir nolanmakta buna çözüm olmaz tek taraflı olabilir sadece.

1

ekonomik sebepler boşanma sebebi olabiliyor tabi öyle her zorlukta tamam boşanalım demek doğru değildir. sonuçta hiçbir yuva kolay kurulmuyor lakin sürekli ekonomik sorunlar ortaya çıkınca ayrılık olabiliyor. evlilikte ekonomik durum önemlidir kimisi sadece geçinelim yeter der kimisi ise daha iyi bir hayat ister. herkesin düşüncesi ve hayali farklıdır. sonuçta iyi yaşama isteği veya oluşan borçların aileyi etkilemesi ayrılıklara sebep olabilir. sadece borçta değil, tutarsız harcamalar bunlardan doğan sıkıntıların eve yansıması da boşanmalara sebep olabilmektedir. ekonomik sorun sadece cepteki para değildir var olan paranın iyi değerlendirilmemesi de bu tarz sorunlara sebep olabilmektedir.

0

ekonomik sebepler evet boşanma sebebi olabilmekte maaleseff… eve ekmek parası dahi getirmeyen, orada burada sürtüp, o kahvehane senin bu kahvehane benim gezen kocadan maalesef boşanıyorlar. ee haklılar da. eve ekmek getirmeyip aylak aylak gezen kocayı kim ne yapsın. ev hanımları bile evime 3-5 kuruş bir faydam dokunsun diye evde yok boncuktur yok çocuk bakmadır iş yapmaya çalışıyor. yine ufak tefek bir uğraşları oluyor ev hanımlarının.

0

eskiden böyle bir şeye rastlamak çok nadirdi ama yeni nesil evliliklerde neredeyse boşanmaların hepsi geçimsizlik nedeniyle oluşuyor.

1

evet bence olabilir. zaten evliler için genellikle para lazım oluyor. elektrik, su, doğalgaz vs her şey için para lazım ve sayamadığım daha birçok masraf var.

0

ekonomik sebepler boşanma için sebep olmayabilir gerçekten sevgi var ise o ilişkde zaten ekonomiye kimse değer vermez ve her 2 koldan bir güç alarak birliktelik gelir.