0

bir telefonu nakit almak daha iyi. cunku surekli elimizdr olan bir sey. dusme ihtimali var. anakartinin yanma ihtimali var. suanki telefonlar eski tuslu telefonlar gibi degil malesef. yani taksite baglasan en ufak bir kayma dusme kirilma olayi olur, cihaz cöp olur taksit odediginle kalirsin. brnim bir arkadaşımın başına geldi oyle bir telefonunfa. takside baglamisti telefonu. daha telefonu alir almaz ikinci ayinda telefonu bozuldu.

0

imkan meselesi imkanı var ise kesinlikle taksitle almamanı öneririm ama imkanın yoksa taksidini ödeyecek bütçe varsa taksitle de alınabilir.

1

paran varsa nakit almanı öneririrm taksitlr hem fiyat artıyor hemde taksit zamanı geldiğinde paran olmayabilir

0

bir telefon alacaksan eğer onu nakit ile al her taksitle alırsan pişmanlık çekersin ben mesela taksitle aldım 500 lira fazla para verdim bir de telefon ucuzladı 1100 kazık yedim huawei p20 lite kullanıyorum 3 bin liraya aldım taksitle şu an 1900 lira hadi 2000 lira olsun teknosa'da 2500 lira çoğu yerde değişiyor bu fiyat şimdi diyeceksin ki senin başına geldi benim başıma gelmedi ki diyeceksin gelecek her türlü gelecek çünkü taksitle alıyorsun alacağın telefon daha pahalı olacak 500 lira 200 lira 1000 lira daha pahalı olacak o yüzden nakitle alırsan daha iyi olur.

-1

günümüzde ki faiz oranlarını göz önünde bulundurursak nakit almak daha iyi çünkü taksit yapıldığında biz farkında olmadan daha fazla para ödüyoruz ve bunu bizden uzun vadede azar azar aldıkları için hiç hissetmiyoruz peşin almak daha yararlı tek ayda ödeyip kurtulursun ancak diğerinde taksitle çok fark olıyo

1

yani biraz da para konusuna bagli. mesela paraniz varsa durumunuz da iyiyse, gidip direk cat diye nakit alabilirsiniz. ama diyorsaniz ki, o kadar fazla durumum yok, gelirim de biraz az derseniz alin telefonu taksit taksit odeyin gencler. zaten size bir zarari olmaz ikiside ayni sey ikisindede parasini oduyor musunuz oduyorsunuz yani.

0

nakit almak daha iyi. sadece telefon için değil genel olarak tüm eşyaları taksit ile almaktansa nakit almak daha iyi. aylarca taksitini ödediğimiz şeylerin modaları hemen geçerken biz hala borçlarını ödemek zorunda kalıyoruz. aynı şekilde taksitlendirme yapılınca orjinal fiyatın üzerine daha fazla fiyat ekleniyor. nakit almak her zaman daha mantıklı.

0

bütçeye bağlı birşey aslında. tam bir miktarda paran varsa peşin vererek al eger yoksa taksitlendirerek alabilirsin.

1

yeni telefon almak için yani insanın bütçesine göre eğer normal bir telefon yani çok para tutmuyorsa nakit de olsa daha iyidir ama eğer çok pahalı bir telefon istiyorsan bence taksitle alsan daha iyidir hiç olmazsa her ay her ay bir miktar ödeyip yani hiç belli olmaz ne kadar para ödediğini ama toplu bir halde çok para bir telefona verdiğin zaman yani gerçekten insanın gözüne gelebilir çok para verdin diye ama taksitle olursa her ay çok insanın gözüne gelmez taksit daha iyidir bence.

0

şahsen ben bir öğrenci olarak nakit ile almayı tercih ederim fakat düzenli bir işim olsa çalışsam ve telefonun fiyatı yüksek olsa taksitle alırdım

1

nakit alabilecek imkanım bile olsa ben taksitle almayı tercih ederim. nedense o kadar toplu parayı bir anda bir şeye bağlamaya gönlüm razı olmuyor. taksitle ödemeye o denli alıştırılmışız ki peşin ödeme ruhumuza aykırı hale gelmiş. en azından benim için öyle.