0

evet bence kesinlikle faydalıdır. sana şöyle anlatayım, bir suriyeli mülteci ülkemizde toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanır, istediği üniversiteye puansız girer ve türklerin alamadığı burs miktarının 3 katını istisnasız alır. ayrıca belediyeden ekmek fişi gibi gıda yardımları da alır. iş yeri kurduğunda vergi vermez, bizim türk esnaflar tabela’lara bile vergi verirken o suriyeli esnaflar vergi vermez. birçok devlet dairesinde önceliklidirler ve sıra beklemezler vs vs bu liste daha çok uzatılabilir.

fakat aynı o ayrıcalıklı kişiler türk vatandaşlığı aldığı an’dan itibaren o haklarının tamamını kaybederler ve senin benim gibi sıradan birer türk vatandaşlarıyla aynı duruma gelirler. o yüzden bence hepsine türk vatandaşlığı verilmelidir

0

suriyeli denildiği zaman bile tüylerim diken diken oluyor artık.
suriyeliler vatandaşlık vermek nedir allah aşkına ya bence daha fazla uzatmadan hepsi sınır dışı edilmelidir.
bayram tatillerinde ülkelerine bayramlaşmaya gidebildiklerine göre demekki herşey yolunda ülkelerinde.
türkiyede ekmek elden su gölden yaşıyorlar.
türk vatandaşları’nın sahip olmadığı haklara sahipler.
kendi milletş yoksullukla savaşırken başka bir ülkenin insanlarını doyurmak hak mıdır? allah bunun hesabını elbet soracaktır.
bana suriyeli demesinler ya susamıyorum suriyeli diyince kendini bilmez hadsizler bizim ülkemizde bizim insanlarımıza posta koyuyorlar

0

bence hiç faydalı bir adım olmadı. onlar mülteci olarak geldiler buraya.

0

faydalı değil ya ne faydası şimdi bile biz üvey evlat muamelesi görüyoruz on sene sonra burası bizim çıkın derlerse şaşırmam.

0

bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. işsiz olanlar için sıkıntı yaratır.

0

yanlış bir adım ülke kendi vatandaşına sahip cikamiyorken suriyelileri sahiplenmek çok sacma

0

ben faydaları olmadıgını düşünüyorum aksine zararları bile var