1

ben ilkokula 5 (beş) yaşımdayken başladım ve 20 (yirmi) yaşımda üniversiteyi bitirdim.tabi erken gitmenin en büyük zorluğu sınıfın yaşça en küçüğü olmam yaşımı gizlemek gerektiği hissini uyandırmakta ve yaşımı söylemekten çekinmekteydim. ama hayata erken atılmak açısından erken yaşta gitmek en iyisidir.

0

genelde erken kalkmanın daha verimli olduğu ve zihnin daha açık olduğu söylenir sabahları ancak bazen çok erken olabiliyor yani kış günleri hava daha tam olarks açılmadan insanlar yataklarından kaldırılıyor bu saat sitemi değiştikçe büyük bir sorun oldu bu durum. bana kalırsa belki bir iki saat daha geç olabilir sabah olması iyi bütün bir gün açısından ama mesela 9. veya 10 gibi başlasa belki de çok daha iyiy olacak diye düşünüyorum.

0

okula gitmeden önce okula alısmak için anaokuluna gitmek gerekir.hem el becerisi hem okuma becerisi hemde arkdas ortamı ögretmenını sevme konusunda basarili olcaktir.

0

okula erken de gitmek zararlı geç gitmek de bu yüzden yaşı yani zamanı geldiğinde okula gitmek en iyisidir. bunun sebeplerine baktığımızda erken giden çocuklar akran zorbalığına maruz kalınca okuldan ve derslerden soğuyarak okula gitmek istemiyorlar. ayrıca erken gittiği için aileden kopmak veya ayrılmak çok zor geliyor. bu da okul fobisinin oluşmasına sebep olmaktadır. geç gidince de yaş olarak farklı konumda olunca diğer çocuklar üzerinde baskı kurmak istenebiliyor. eğitimin sağlıklı işlemesi için her şeyin zamanında olması en sağlıklı olanıdır.