0

soğuk mezeler, sıcak mezeler olmak üzere iki gruba ayrılır.

ordövr tabağı hazırlanırken her iki meze grubundan da mezelerin kullanılmasına özen gösterilir. sadece soğuk mezelerden oluşan tek tabak olarak da hazırlanabilir lakin tek bir sıcak meze tabağı hazırlanmaz.

sıcak ordövrler : küçük börekler, sıcak kanepeler, patates kızartması, kroketler, kuşbaşı kavrulmuş etler
soğuk ordövrler : dolma ve sarma çeşitleri, soğuk servis edilen kanepeler, peynir çeşitleri, salam, arnavut ciğeri, sosis, jambon, zeytinyağlılar, salatalık, domates, yeşillikler, turşular

0

ordöv tabağı küçük küçük birkaç tane malzemenin aynı tabakta buluşmasıdır. ordöv tabağında genellikle ara sıcak olabilecek malzemelerden birkaç tanesinin aynı tabakta sunulmasıdır. ordöv tabağının sunulduğu yemeklerde genellikle çorba olmaz. direk ordöv tabağı gelir daha sonrasında ana yemek gelmektedir. ordöv tabağının içerisinde meze, salata, börek, kızartma, mücver, minik hamur işleri olabilir. zeytinyağlılar da ordöv tabağının içerisine eklenebilmektedir. aynı malzemeden iki şeyin aynı tabakta buluşmaması doğru olandır. mesela yoğurtlu amerikan salatası ile kuru cacık aynı tabak içerisinde olamaz her ikisi de yoğurttan yapıldığı için doğru bir seçim olmaz.