1

bence yapmasın kadınlar niye bilmiyorum ama hep öyle bir algı vardır ya. o yüzden diye düşünüyorum. bence erkek bunu düşünüp yapmalıdır.

1

tabiki yapabilirler bu insandan insana değişir bu durumu sorun etmeyen kadınlar da vardır illaki. bence evlenme teklifi yapanlar da vardır kadınlar belki kendileri beklerler ama karşılığını göremezlerse kendileri teklif etmek isterler ya da belki karşı tarafa karşı kırıcı davranmış olabilirler bundan dolayı teklif etmek isterler çeşitli bir sürü sebebi olabilir. çeşitli sebeplerden dolayı teklif etmek isteyebilirler kadınlar da bu doğaldır aslında bir kadında bir erkeğe evlenme teklifi edebilir tabiki bu herkese göre değişir bazı şeyler toplumumuz açısından kalıplaşmış şeyler oluyor bu kalıbın dışına çıkıldığı zaman bu duruma alışık olmadığımız için insan olarak, bazen bazı durumları şaşkınlıkla karşılayabiliyoruz buda onlardan biri aslında baktığınız aç aman hep erkekler teklif eder böyle görmüşüzdür ve bu durum artık sıradanlaşmıştır bizlerin yani insanların gözünde. alışkanlık olduğu için de farklı bir durumla karşılaştığımız zaman da şaşkınlık yaşarız doğal olarak sanki insan olmaz canım dermiş gibi bakar ama neden olmasın gayet olağan bir durumdur aslında. bazı şeyler insanlara bir görev gibi nesilden nesile aktarılır sanki kadın onu yapmalı erkek bunu yapmalı gibi kurallar şekiller ortaya çıkmış ve o biçime o kalbçıba göre haraket edilmiş ancka hiçbir şey öyle olmak zorunda değil örneğin, masadan kalkacağını zaman hesabı erkekte ödemek zorunda değil ortaklaşa olabilir kadında yeri geldiğin de ödeyebilir yani bunların kurallaştırılması kalıplara konmasını doğru bulmuyorum ben.

1

bence yapabilirler. benim düşüncem bu yönde. çünkü sevdikten sonra, kimin yapacağının bir önemi yok bence. hep erkeler yapa yapa adet haline gelmiş. ama bence kadınlar da evlenme teklifi yapabilirler. benim karım bana yapmadı..