0

bn dinlenmeyi doğru bul uyroum belki başkasına muhtaç olarak yaşayan insanlar olabilir ya da zor durumda insanlar ancak el açmak yalnızca allaha olmalıdır insanlara değil bu bakımdan da dilencilerin dışarı da el açması insanları sömğrmesi gibi oluyor bşr bakıma insanlar zaten yardım yapmak istediğin de birilerine soryor ve aracı olabiliyorlar bir şekilde yani buna gerek duymak nedendir. bazı dilenciler aksine sende benden zengin bile oluyor insanlar bunu nereden bilsin ki. sadaka güzel bir şeydir yapan için yardımcı olan için paylaşan insan için o ayrı beş durum ama sokakta dilenmek daha farklı birşeydir

0

hepsinden tiksiniyorum.böyle bir yaşam stili olabilir mi ya hu. çoğusu çalışabilecek vaziyette genç dinamik durumdalar ama insanların duygularını istismar ediyorlar.eğer birilerine yardım etmek istiyorsanız hayır kurumlarına bağış yapın derim. lösev, mehmetçik vakfı gibi yoksa gidip dilencilere para verirseniz bir gün haberlerde o verdiğiniz kişinin aslında bir sürü parası olduğunu görebilirsiniz.

0

ben günümüzdeki dilencilerin gerçek ihtiyaç sahipleri olduklarını düşünmüyorum. çünkü öyle bir durum ki, şuan çıkın çarşıya bir yere. dilenen kim varsa takip edin. her gün oraya geliyor hemen hemen. ya da çevre olarak orayı mesken tutmuş. çünkü kolay para. iyi kötü yine millet 50 kuruş bırakıyor, 1 tl bırakıyor. her gün o yerin kalabalığına göre 100 lirada toplar, 300 lirada toplar 1000 tl de toplar. hatta bir keresinde yaşar alptekin bir sosyal deney yapıyor, istanbul’un en işlek yerlerinden birinde dileniyor. 10 bin tl mi toplamış bir günde, on bin tl ye yakın mı ne para topladığını söylemişti. yani bizim milletimiz allah razı olsun vicdanı da el vermiyor 3 5 kuruş vereyim en azından diyor ama. milletimizin bu durumunu bilen bazı dilenciler kullanıyor bu durumu. öyle söyleyeyim yani. zahide yetiş'te sosyal deney yapmıştı böyle bişey. istanbul'un en kalabalık caddelerinden birine gitmiş bu deney için. dilenen kişilerde bu kadar olmasa bile günlük güzel para getirir, maaşlı çalışsam günlüğüm 70 liraya denk geliyor diye düşünüyor. düşünsenize günde 200-300 lira topladığını. dilenenler resmen meslek olarak görüyor bu durumu. ülkemize suriyeliler geldiğinde (ilk geldiklerinde) istanbul’da ilk zamanlar dileniyorlardı. savaştan kaçmışlar, ellerinde hiçbir şey yok. biraz öyle devam etti dilenmeleri sonra birden kayboldu dilenen suriyeliler.