1

telefonda oyun oynamamalıyız, ışık ayarını kısmalıyız, çok fazla görüşme yapmamalıyız, internette çok gezinmemeliyiz, batarya şarj olurken yarım bırakıp çekmemeliyiz, titreşimi kapatmalıyız. bu şekilde batarya şarjı uzun ömürlü olur.

0

telefonda fazla uygulama olmamalıdır ki bellek yorulup daha fazla sarj tüketim moduna bürünmesin. uygulamalarınız mecburen çok olsa bile onları arkplandan mutlaka temizleyiniz. bu konuda uygulama sayısı ve özellikle çalışan uygulama sayısı da çok önemlidir. arkaplandan silme işlemlerini profesyonel olarak google playde bulunan uygulamalar aracılığıyla yapmak daha mantıklı oluyor bana göre. diğer önemli faktörler depolama internet ekran parlaklığı video izleme vb gibi özellikler. depolamaya gelirsek cihazın çok dolu olması daha fazla pil kullanımına yol açar. benim izlenimlerime göre wifi kullanmak mobil veriye göre daha az sarj tüketimini sağlıyor. mobil veride sarj su gibi akıyor.ekran parlaklığı(özellikle apple cihazlarda) bataryanın hemen boşalmasına yol açan büyük unsurlardandır. bu yüzden parlaklık kısık arkaplandaki uygulamalar durdulmuş internet kapatılmış depolama uygunsa sarjınız daha uzun gidecektir.

1

biz her ne kadar şarjı bitince ya da kritik seviyelere düşünce telefonu şarja taksak da telefonun şarjının yüzde otuz aşağısına inmesi batarya ömrünü kısaltıyormuş. özellikle telefonun şarjının bitip kapanması batarya ömrünün azalmasında en önemli faktör. tabi arada tamamen bitirip şarja takılması da öneriliyor bataryanın açılması için. sürekli yüzde otuz ve kırklarda şarja takınca telefon yaşlandıkça şarj bu seviyelere indiğinde kapanabiliyor çünkü telefon.

ama şarjın uzun gitmesi istenen durumlardan ekran parlaklığını kısmak, mobil veri veya wifiyi kapatmak, az video izlemek tercih edilebilir. eğer telefonun çekmediği bir alandaysanız ve şebeke yoksa uçak moduna almanızı tavsiye ederim çünkü telefon şebeke ararken de şarj çok hızlı tükenebiliyor.

0

düzenli şarja takmak ve ışığı bluetooth u kapatmak tabiki ve de çok oynamamak

0

gereksiz uygulamaları kaldırıp interneti de işe yaradığı zaman açmak telefonun şarj süresini uzatacaktır

0

güç modunu etkinleştirmek ve parlaklığı koşmak etkili oluyor ve şarj ederken biraz daha dikkatli olunmalı diye düşünüyorum

1

telefonu yeni aldığınızdan itibaren sarja takmak için mutlaka sarjinin tam olarak bitmesini bekleyin. şarj esnasında telefonu kullanmayın. şarj ℅100 olmadan cihazı çıkarmayın. tüm bunları yaparsanız telefonun batarya ömrü kisalmayacsktjr.

1

yeni aldığında düzenli bir şekilde şarja takip sarıdan çıkarması lazim ne eksik ne fazla durmalı ve sabaha kadar şarj alıp bataryayı sisirmemeli ve şarj aleti de önemli kaliteli olmalı sarjdayken oynamamalı arkaplandaki uygulamalar kapatılmalı onlarda çok şarj yiyor ekran ışığıda çok açılmamalı.

0

ekran parlaklığı kısılır,
telefon ultra güç modu aktifleştirilir,
arka planda çalışan uygulamalar kapatılır,
telefon uçak moduna alınır.