0

yobaz sadece cahil insanlar için kullanılan bir kelime değildir. yobaz bazı şeyleri anlamak istemeyen, anlattığında da bunları dinlemeyen, sen ne bileceksin ki ben daha iyisini bilirim diyen.bilgiye kapalı kişilerdir.

0

yobaz kelimesi cahil olanlar ve eski kafalı olanlar için kullanılır

0

yobaz kelimesi genel olarak cahil veya bilgisiz inananlar için kullanılan bir kelimedir hatta bununda ötesinde ki insanlar için kullanılır yani bir şey anlamayan fazla önyargıyla sahip yetişme biçimi ve koşulu ile bir takım yargılar
ile insanlara hüküm veren onlar hakkında her daim bir fikri olan veya daha kapalı görüşlere sahip olan yani ufku açık olmayan insanlardır. yobaz insanlar size karışabilir veya size karşı olan tutumunu belli eder başka insanlar ile arasında bunu konuşur kendini uygun gelemeyen bir düşünceyi fazlasıyla abartarak belki de bilmediği için veya yanlış bildiği için farklı şekilde yorumlar veya konuşur. yobaz insanlar genellikle bilgisi olmayan kendini yetiştirmemiş veya farklı düşünüp farklı bakış açılarına sahip olan insanlara denebilir aslında.

0

bilgisiz,cahil,karacahil,ahlaksız,adapsız,eğitimsiz.bilmediği konu hakkında yorum yapan,bildiğini zanneden doğruları inkar eden,gözüne perde inmiş kişiler gerçekleri görüp görmezden gelenlerdir.

0

dar ve sığ görüşlü kişiler için kullanılır. bu tip insanlar kendilerinden başka kimseyi sevmez,genel olarak ötekileştirirler.

0

din konusunda başkalarına baskı yapmaya yönelen, dinsel bağnazlığı aşırılığa vuran, bir düşünceye körü körüne bağlı hoşgörüden yoksun kimselere denir. kardeşim :)

0

yobaz kelimesi günümüz yaşantısından uzak yaşayanlar için kullanılır

0

yeniliklere açık olmayan tutucu kişiler için kullanılır.

0

eski kafalı kara cahiller icin kullanılır

0

eşki kafalı olan yeniliklere acık olmayan insanlara denir

0

aydın düşüncelere sahip olmayan, yeniliklere kapalı olan, modernleşmeyi benimsemeyen insanlar için kullanılır.

0

bir şeye koru körüne inanlar için kullanılır.