0

1402 yılındaki ankara savaşının üstün kötü sebebi olarak yıldırım beyazıd’ın üstün egosu ve ters cevaplarıyla karşıklılı zırtlaştığı timur imparatorluğunun reisi timur ile laf dalaşına ve ego savaşına girmesi olarak gösterilir.
truva savaşı ise helen’in truva’ya paris isimli truva varisi ile kaçması sonucu çıkmıştır.
1.dünya savaşı ise ortadoğu ve balkanlarda osmanlıların düştüğü kötü durumdan kendine pay çıkarmak isteyen emperyalist avrupa ülkelerinin ağzının sulanması sonucu önce isyanlarla sonra da direk savaş yolu ile emellerine ulaşmak istediklerini söyleyebilirim.

0

eskileri bilemem ama şimdikiler para için savaştıkları kesin her şey para petrol veya para getiren madenler

0

hırs, para ve insanların gözünün doymaması

0

1. dünya savaşı ne ile alalım ilk olarak devletlerarası silahlanma yarışı 2. olarak sömürgecilik 3 .olarak ise ekonomik çıkarlar ve milletinin refah ve huzuru. bildiğimiz gibi bir dünya savaşı başta sömürgecilik olmak üzere sanayi devriminden sonra avrupa'nın hammaddeye duyulan ihtiyacının artması ekonomilerin güçlendirmek için silahlanma yarışı ve ticaret yarışı içine girmeleri başlıca nedenler arasındadır. beni dünya savaşı'nın çıkmasının bahanesi olarak avusturya macaristan veliahtının sırbistan gezisi sırasında bir genç tarafından vurularak öldürülmesi sonucu 1 dünya savaşı başlamıştır. dediğim gibi bu bahanesi olarak görülen taraf asıl olarak devletlerin çıkarları ve ekonomilerini güçlendirme çabalarıdır. 2 dünya savaşına bakacak olursak. 2. dünya savaşı almanya'nın 1. dünya savaşı sonrası imzaladığı versay antlaşması'nın çok ağır olması nedeniyle 2. dünya savaşı'nı başlatmasıdır. 2 dünya savaşı sonrasında avrupa yerle bir olmuş 70 milyona yakın insan ölmüş. japonya atom bombası yemiş amerikanın hawaii'deki peal harborl üssü bombalanmış. ve bunun sonucunda amerika süper güç olma yolunda büyük bir adım atmıştır. yani kısaca savaşların çıkmasındaki temel faktör devletlerin çıkarlarıdır

0

ekonomi, toprak, güç savaşları kişisel senepler arasında en neti timurdue

0

2a 1s kuralı...
attttt-avratttttt-silahhhh :ddd

0

şöhret , doyumsuzluk , cıkar çatışmaları

0

öncelikle maddi sıkıntıların başlaması ve iyi o eski osmanlı devletinde de yaşanan çok fazla yaşanan kardeş katliamlarısanayi ara işi hep rekabet halinde pazar arayış da bunlara örnek olarak gösterilebilir

0

tarihte savaşlara neden olabilecek ilk olay sömürgecilik yarışı ile başlayan durumdur. bu durum 1. dünya savaşı'nın en büyük sebebi olmuştur. ayrıca sömürgecilik yarışındaki rekabet beraberinde savaşı getirmiştir. tarihte bir başka savaşa neden olan durum ise sırp büyükelçisinin bıçaklanması olayıdır. bu olayda yine 1 dünya savaşının fitilini ateşleyen en önemli olaylardan olmuştur. üçüncü savaşa sebep olabilecek durum ise ış güçlerin türkiye'ye karşı işgalci tutulmalıdır.bu durum karşısında türkiye kendisini savunmak için bir takım adımlar atarak savunma yapmıştır. ve bunun sonucunda galip çıkarak savaşı geride bırakmıştır. ve bunun sonucunda galip çıkarak savaşı geride bırakmıştır. bu şekilde de bağımsızlığını resmen ilan etmiştir.

0

aç gözlülük, ırkçılık, din gibi nedenler. bazende bir kadın uğruna. truva savaşı gibi..

0

tarihte yaşanılan savaşlarin nedenleri ekonomi din toprak büyütme

0

tarihte yaşanılan savaşlarin nedenleri ekonomi din toprak büyütme

0

bazen bir toprak parçası,hatta bazen yanlışlıkla öldürülen bir domuz,bazenden yağmalanan pastane yüzünden çıktığı bildirilmiştir.

0

savaşlara neden olan bir çok olay meydana gelmiştir. bunun en önemli göstergesi de çok savaşların olması ve nedenlerinin de dönem dönem belli başlı olmasıdır. eski türklerde, osmanlı devletinde taht kavgaları savaşlara sebep olmuştur. fransız ihtilali ile gelen sömürgecilik arayışı ve milliyetçilik akımı da iki önemli savaş sebebidir.ayrica her dönemde ortaya çıkana ekonomik sorunlar da yine savaşların çıkmasında ki önemli sebeplerdendir.

0

açgözlülük, kin, nefret, öfke, liderlik arzusu, ekonomi....

0

somurge anlayışının yayılması , açgözlülük ve anlayışsızlık

0

savaşlara neden olan olaylar bazen sadece bahane olarak görünen durumlardır bence. tarih boyunca savaşların yaşanmasının en önemli nedenleri; ekonomik sebepler, kişisel hırslar, sömürgecilik ve dini konulardaki anlaşmazlıklar olmuştur. birinci dünya savaşının, avusturya macaristan imparatoru veliahtının bir sırp öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine çıkması gibi. oysa asıl nedenler ekonomikti. itilaf ve ittifak devletleri (özellikle almanya) arasında derin ekonomik çıkar anlaşmazlıkları bulunmaktaydı. yine dini inançlar nedeniyle tarihte çıkan savaşların haddi hesabı yoktur herhalde. günümüzde bile misyonerlşk faaliyetlerinin hala devam ettiğini düşünürsek belki de bu savaş nedenine çok şaşırmamak lazım.
daha ilkel topluluklardaki duruma bakacak olursak daha farklı nedenler ve olaylarla karşılaşırız. çünkü yerleşik hayata geçmemiş, hayvanları evcilleştirememiş, toprağı ekip biçmeye başlamamış insanlar avcı toplayıcı topluluklar halinde yaşamışlar. buradaki durum daha çok vahşi hayvanların yaşam tarzına daha yakındır. yani ölmemek için öldür, hayatta kalmak için sahip ol. bunun için de fiziksel olarak güçlü kal ve en iyi savaş aletlerini üret ya da onlara ulaş.

0

savaşların çıkmasındaki en önemli etken daima başta sömürgecilik ticaret yarışları ve kendi ırkını üstün tutma çabası ye almıştır dünya savaşı'nda gördüğümüz gibi sömürgecilik yüzünden savaş patlak vermiştir bunun bahanesi olarak da macaristan veliahtının bir sırp genç tarafından vurularak öldürülmesi görülmüştür yani savaşların başında devletin toprak yapısını büyütmek kendi ırkını ve kendi kendi insanını refah ve huzurunu ön planda tutmak gelmektedir ekonomik anlamda ise daha birgüçlü ekonomiye sahip olmak vardır tarihe baktığımızda kral yolu ipek yolu baharat yolu gibi bu yollar yüzünden de birçok savaş olmuştur şu an günümüze bakacak olursak petrol yüzünden ve devletlerin çıkarları göz önünde bulmaktadır.

1

savaşların çıkma nedeninin başında ekonomik özgürlük gelir. her ülke kendisinin en güçlü olmasını ister ve kendisinden daha zayıf olan doğal kaynaklarını ele geçirmek ister. çeşitli sebepler uydurur ve o yeraltı kaynakları çok fakat zayıf ülkeye bir şekilde savaş açar. yani savaşın temelinde daha fazlasına sahip olma hırsı yatar

0

her şeyin başı ticaret her şeyin başı para ve kadın görünen kısmı para görünmeyen kısmı kadın her şeye egemen olabilme düşüncesiyle saldırma politikası işte bu yıllar önce değişmedi yıllar sonrada değişmeyecek