0

çok faydası vardır bunlardan 5 tanesi
1.insan bilmediği şeye düşman olur bu yüzden insan okuyarak bazı şeyleri aşıp onları tanıyabilir.
2.insan hayvandan ayıran en önemli özelliklik aklı kitap okuyarak farklılığını gösterir.
3.kitap okumak insanın düşüncelerini geliştirir ve hayal dünyasını geliştirir.
4.kitap okumak eğitimi arttırır ve bu sayede insanlara,ülkeye olan hizmeti arter.
5.kendini tanır.

0

düzenli kitap okmak
genl kültürü yükseltir
akıcı konuşma sağlar
kelime haznesini genişletir
empati kurmayı sağlar
hayal gücünü genişletir

0

düzenli kitap okuyan insanlarda kelime darağacığı gelişir ,
okuduğunu anlama özelliği gelişir .
siz eğer yalnızsanız sizi yalnızlıktan kurtaracaktır , kitap okumak insanı yalnızlıktan kurtarır .
sohbet ederken daha düzgün cümleler kurarsınız
üslup ve biçem özellikleriniz sizi ön plana atacak temel şeyler arasındadır .

0

düzenli kitap okumak hayatımızda önemli bir yere sahip olmalıdır. kitap okumak güzel bir şeydir. herkesin okumak isteyebileceği kitap türleri farklıdır, birçok çeşitte, farklı dil ve anlatımlara sahibi kitaplar vardır. kişi kendisi için okumak üzere doğru kitapları bulduğunda ve bildiğinde okuma durumu kolaylaşacaktır. o zaman kişi okuduğu kitabı severek okuyacak ve bir yenisi için her zaman fırsat bulmaya çalışacaktır. bu şekilde okunmak için heyecan oluşturan, sevilen kitaplar düzenli okunmaya başlanacaktır. düzenli şekilde kitap okumak insanın gelişim sürecinde oldukça önemli bir yere sahip olur. insanın hayal gücünü gelişip, sınırlarını genişletip farklılaştırma sında etkinlik sağlar. kişinin kültürünü, sözcük, cümle dağarcığını genişletir, fazlalaştırır. kişinin konuşmasının daha iyi seviyelere gelmesinde, diksiyonunun güzelleşmesinde etkili olur.

0

konusurken falan kelkmeleri daha bilgili daha özenli seçeriz ve konusma tarzimiz daha iyi olur sivemiz kitaba göre değisebilir daha kibar bir insan olabiliriz gelenek görenek oğrenebiliriz.

1

kitap okumanın en güzel faydaları, kelime dağarcığının gelişmesi, bilgi sahibi olmak, konuşma uslubunun düzelmesi,

0

ilk ve önemli yarari konusmamizin turkcemizi daha düzgün doğru kullanmamizi sağlar . beyin jimnastiğidir saglikli dusunmemizi sağlar . psikolojik olarak rahatladir stres giderir . hayata daire öğretiler elde etmemizi sağlar.

0

kitap okuma sayesinde kendimizi daha rahat ifade edebiliriz tanımadığımız kişilerle konuşurken yeni konular açmamızı sağlar yazı yazmada rahat cümle kurulabilir eski bir olayı derinlemesine öğrenebilirsiniz

0

güzel dilimiz türkçeyi daha akıcı bir şekilde kullanılabiliriz.kelime dağarcığımız gelişir. düzen sistemi oturur bünyemize. bilgi arttırır, sürekli araştırma okuma gibi isteklerimiz çoğalır. insanlarla muhabbet edebileceğimiz daha bilgili daha güzel konular açabiliriz. düşünme alanımız artar.

0

düzenli kitap okumanın faydaları şunlardır.
1. kelime hazinen artacaktır.
2. bilgi dağarcığın gelişecektir.
3. kişiyi zeki yapma konusunda yardımcı olmaktadır.
4. size hediye alınması kolay bir insan olacaksınız
5. yaratıcılığınız artıracak olup, hayal dünyanızı genişletecektir.

1

kitap okumak çocukluktan kazanılan bir alışkanlık.. kitap okumayı sevmişseniz, okudukça hızlı okuma alışkanlığı kazanırsınız.. düzgün cümleler kurma yeteneğiniz otomatikman oluşur. .insanları daha iyi tanırsınız, gözlemleriniz mutlaka bir yerden bir satıdan size ip ucu verecektir. bilgi ve birikiminiz artar.. kültürlü ve elit biri olursunuz.. diğer bir faydası da kitabınızı okuduktan sonra paylaşırsınız başkalarınında okumasına vesile olursunuz.. en önemliside yazarın kitap tirajını artırır.. bu kitaptan ekmek yiyen bir çok insana kendi payınıza düşeni verirsiniz..

0

okuma hizini gelistirir,okudugun seyleri daha rahat anlayabilirsin,kelime dagarcigin artar,konusurken hebele hübele yapmazsin yani diksiyonunu gelistirir,olaylara farkli acilardan bahmayi ögrenirsin

0

kitap okumak düşünce hızlandırma, daha geniş kapsamlı cümleleri duraksamadan kurma, yeni kelimeleri öğrenme, yeni dünyalara yelken açma düşünme yönlendirmesi yapma ve zihni canlı tutmaya yarar

0

düzenli kitap okumak insana çok şey katar. genel kültür gibi çok güzel özellikleri vardır. insanın genel kültürünü geliştirir. ayrıca bunun yanında unutkanlığı giderir. alzhamer hastaları için doktorlar hastalarına bol bol kitap okumayı önerir. bunun yanında çocuk gelişimi için de çok önemli bir yere sahiptir. çocuklarımıza televizyon yerine kitapları sevdirmeliyiz. kitap okumak aynı zamanda zekayı geliştirir. nasıl yaralar için merhemin ilaçsa zeka için de kitap okumak ilaçtır. kitap okumak aynı zamanda kişinin diksiyonu geliştirir. kitap okuyarak daha güzel bir diksiyon sahip olup daha iyi cümleler kurabiliriz. kitap okumak aynı zamanda kişi için bir hobidir.boş zamanlarını en iyi şekilde doldurabileceği bir aktivitedir. ancak ne yazık ki ülkemizde kitap okuma oranı oldukça düşük. küçük yaşlarda bu alışkanlığı edinmemiz gerekir.

0

kitap okumak insanı geliştirir ,dil gelişimi algılamayı geliştirir insana bilgi katar bir kitap bir insan demişler

0

kitap okumak insanın okuduğunu hemen anlamasını sağlar diksiyonu düzeltir olaylara farklı açıdan bakmayı sağlar özellikle öğrenciler için paragraf sorularında çok önemi olur denme sınavlarında soruyu 1 kere okuduklarında anlarlar hem zaman kaybını önler hem bilgili akılı bireyler yetişir

0

düzenli kitap okumak öncelikle insanın bakış acısını geliştirir ve daha geniş acıyla olayları değerlendirme becerisi kazanır.
anlama yeteneği artarak karşılaştığı karmaşık olaylarda daha hızlı ve çeşitli çözüm yolları üretme kabiliyeti elde eder.
hızlı okuma alışkanlığı elde eder.

0

en buyuk etkisi kelime hazinenizin genislemesi
duzgun konusabilmemize yardimci olur
beynimizi dinlendirir
guzel bi vakut gecirme aracıdır

0

düzenli kitap okumanın faydaları:
-dili güzelleştirir.
-unutkanlığı azaltır.
-zihni geliştirir.
-okuma hızını arttırır.
-yeni fikir ve düşünceler oluşturmayı sağlar.

1

düzenli okumanın 5 yararı şunlardır:
-insanın zihnini açar.
-düşünme gücünü artırır.
-insanlarla iletişimini kuvvetlendirir.
-hızlı okumasını geliştirir.
-toplum karşısında çok bilgili olur.