0

sigara içenler nasıl başlar bence sigara içenler ya küçük yaşta başlamışlardır ya da heves sadece heves uğruna eğer başkasının elinde görüp ona hevesi gidenler oluyor maalesef ki sadece heves uğruna başlayanlar var yani ben heves uğruna başlayanlar insanları tanıyorum ama çoğunlukla küçük yaşlarda başlayan insanlar var olgun insanları çok sıkıntı sitres zorluklar çektiğini de başlayabiliyorlar başka bir şekilde bilmiyorum yani ben kullanmıyorum zaten kullananlarda bırakma larını stiyorum açıkçası sağlıga gerçekten çok zararlı insanı bir nevi etkisi altına alıyor hayatını sağlığını etkisi altına alıyor

1

ben de 15 'lı yaşlarda özenti sonucu başladım bu lânet sigaraya. iyi bir şey gibiymiş sanki. şuan çok pişmanım ama son pişmanlık fayda etmiyor. uğraşmayı çok denedim ama bir türlü bırakamadım. her geçen gün beni bu lânet sigara bağımlı yapmış. çevremde gördüğüm gençleri uyarıyorum, sakin içmeyin yarın birgün çok pişman olursunuz diye .

0

lisede ramazan ayındaydık. arkadaşım e*** okula parliament getirmişti. iftar tam okulun bitiş zamanı ile bir olduğu için orucumuzu okul çıkışı yapardık arkadaşlar ile. tost yiyorduk bitti gitti derken e. adlı arkadaş sigarasını ağzına götürdü çakmağı ile yaktı. mükemmel be dedi. merak ettim bu hazzı cidden yaşatıyor mu diye. versene bir tane bende bakayım tadına dedim. öyle derken başladık zaten. uzun süredirde içerim.

0

genellikle aileden veya çevreden görerek başlanıyor ve etkili oluyor. genellikle merak konusu ve özenme durumu söz konusu oluyor merak ediyorsunuz nasıl bir tadı var nasıl bir şey acaba diye ve o içtiğiniz sigarayı bir şey sanmaya başlıyorsunuz sonra zamanla içtikçe bağımlısı oluyorsunuz daha doğrusu vücut nikotin alıştığı için sizü bağımlı hale getirdiğini düşünüyorsunuz nikotin istediğiniz arttıkça. buda sizi sigaraya karşı bağımlı bir birey haline getiriyor ancka sigara beyinde bitirilebilen birşey öyle kolay bırakılmıyor insan eğer gerçekten içmek istemez ve bırakmak isterse bunu başarabilir de. bu tamamen kişiye özgü birşey ancak başlangıçta çocuklar da özellikle özentilik merak duygusu içenlerde görme ve etkilenme gibi tutumalrla meydana geliyor yani bir nevi tırnak yeme alışkanlığı gibi. nasıl siz tırnak yiyorsunuz vesizden gören kişide bu tutumu devam ettiriyor aynı onun gibi birşey. siziçerken bunu ayırt edemiyor farkına varmıyorsunuz her ne kadar zararlı bir şey olduğunu bilseniz de sügaranın zararını düşünerek içiyorsunuz zaten size verdiği zazzo keyfi ve o nikotin hissini duygusunu verdiği işin bunu hissediyorsunuz.

0

lisede başladım önce monte carlo ictim ilk önce alışana kadar çok oksurdum ancak sonra alışınca herşey kendiliğinden geçti. 20 senedir içiyorum çok zevkli bir şey değil aslında simdi bırakmak için ugrasiyorum ınsallah bırakırım hergün 10 lira havaya gidiyor