0

aslında kalitelli yaşamak şudur insanda para varsa sen 1-0 her zaman önden başlarsın para oldunmu kalite olsun daha çok yaşarsın en klas yerlerde takılırsın altında son model bi araba olur son model telefon olur giyinişin tarzın paran varsa değişir zaten kaliteli takılırsın insanın gözündede kaliteli adam yada kadın oturdugun yer manzaralı olur lüks bir villada yaşamını devam ettirirsin yanı bütün olay budur anlaşılan kalite bi yandanda paraylada olmaz kişilikle yanı sana deninmesi gereken ya çok kaliteli bir insan sözünü duymak gerçekten büyük bir iş siz ne olursanız olun her zaman kailteli takılın paranız varsa elit yerlerde takılın yaşayın bu hayatı.

0

şahsi görüşüme göre hayattan tat alarak yaşamaktır. her günün önemini değerini bilerek kendi hayatına dikkat ederek ve bir daha bu dünyaya gelmeyeceğini bilerek yaşamaktır . sağlığına dikkat etmek sporunu yapmak çalışmak ama hayattan ve eğleceden geri kalmadan yaşamak bana göre kaliteli bir yaşamdır.

0

kaliteli yaşamak kelimesindeki kalite düzgün, tertipli, saygılı, temiz, az biraz durumu iyi, bir insanı anlatmaktadır. bu gibi durumlarda insanlar kaliteli yaşamayı çok zengin olmak algılar ama asla öyle değildir. kaliteli yaşamak hatasız bir şekilde yaşamaya denir. herkez hata yapar. ama kaliteli yaşayan bir insan bu hataları en aza indirmeye çalışır.

0

şöyle izah etmek gerekirse kalite bana göre fiyat demek değil.kalite aldığın bir ürünün veyahut yaptığın bir işin güzelliğini gösteriyor.

0

kalite nedir sorusunun cevabı düzenli disiplinli olmaktır

0

kaliteli yaşamak demek kişinin ideallerine ve isteklerine en yakın şekilde yaşamaktır. kaliteli yaşam kişiden kişiye değişse de kabul görmüş belli maddeler vardır. bunlar özellikle kişinin saygı, sevgi ve kabul gören bir ortamda yaşaması, sağlıkla ve huzurla işlerini yerine getirmesi, kimseye muhtaç olmadan yaşaması, sevmesi, sevilmesidir. yeni şeylere açık olması, eğitim standartlarının üzerine çıkması, özenli bir hayat yaşaması kaliteli yaşamın en önemli parçalarıdır. tabi ki herkese göre kaliteli yaşam standartları değişebilir.

0

bencw kaliteli yaşamak demek iyilik güzellik doğeuluk içinde yaşayıp insanları kırmadan mutlu mesut beraber yaşamaktır. insanlar kaliteli sözünü alışveriş yaparken mal almak anlayışında söyledikleri için kalitenin gerçek bir anlamı kalmamıştır. çünkü kalite marka demektir biz insanlara göre. kaliteli giyinmeli kaliteli yemekler yemeli kaliteli mekanlara gitmeliyiz ki kaliteli olalım diye düşünen insanlarımız var. fakat kalite bu değildir. kalite evde 1 demlik çay demleyip huzuela arkadaşlarımız ile içmektir. muhabbet sohbettir kalite. mutlu olmak iyilik yapmaktır. yaptığımız iyiliklerde haz almaktır. kaliteli yaşamak tabiki biraz da kültürle alakalıdır. kültürel etkinliklerimiz olmalı kitap okumalı, daha çok öğrenmeliyiz. öğrenecek o kadae çok şey var ki bir sınır yoktur. ne kadar biliyorsak bi o kadar da bilmediğimiz şeyler vardır. bu yüzden araştırarak okuyarak öğrenerek yaşamak da bir kaliteli yaşamaktır.

0

kaliteli yaşamak saglikli, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmek demektir. herşeyden keyif almak herşeye güzel bakabilmek demektir. zamanı güzel değerlendirmek yanlışlara hatalara takılı kalmamak anı yaşamak demektir.

0

kaliteli yasamak. yoruma acik bir soru. bana gore kaliteli yasamaktaki "kalite" pahali yasamak degildirm durust yasamak insan gibi yasamaktir. haram mal yemeden, kalp kirmadan, gorevlerimizi yerine getirerek insan olarak yasamak bence kaliteli yasamaktir. yani guzel kiyafetler giyip cok pahali arabalarda gezip cok lüks mekanlarda yemek yiyince kaliteli yasamis olmuyorsunuz. kalite insanin kalbindedir. parasında malinda mülkınde değildir.

0

sağlıklı yaşamak sağlıklı beslenmek demektir.

0

huzurlu yaşamak demektir bence kafanda hiçbir dert tasa olmayacak oh gel keyfin gel misali

0

zamanın boşa harcanmamasıdır. dolu dolu vaktin geçirilmesidir. nedir bu peki kaliteli zaman? kişiden kişiye değişir bu. kimine göre kitap okumak, kimene göre sempozyuma katılmak.

0

kalite guzel yemekler guzel kiyafetler guzel yasam standartlari gibi soylenebilir

0

kaliteli yaşam, insanin mutlu olabileceği şekilde maddi manevi problemlerini en aza indirgeyerek hayatini idamr ettirmesidir

1

kaliteli yaşamayı bazıları ekonomik bolluk ve refahla özdeşleştirir. fakat bu böyle olmamalıdır. kaliteli hayat aslında yaşamaktan zevk aldığımız bize haz veren hayat olmalıdır. ve kötü bir hayatta iyi bir hayatta yaşamak mümkündür.
bizim hayata nasıl baktığımızdır burada asıl önemli olan. hayatımızın değerli olması da insan yaşamının bireyin değer görmesi var olması görünürlüğünün olması kaliteli yaşamakla alakalıdır. saygın bir hayat, mutlu bir hayat olabilir.

0

kaliteli yani kişinin kendi belirlediği gibi ve zevk aldığı gibi yaşaması tabi ki maddiyat önemli

0

kaliteli yaşamak kelimesindeki kalite gerçek kalite anlamının dışında kullanılan bir kelimedir kaliteli yaşamkataki kastı kendimize iyi bakmak sağlığımıza dikkat etmek organik şeylerden yemek spor yapmak vb kaliteli yaşmak demek bu peki gerçek anlamına gelecek olursak bir şeyin en iyisi demek yani en basitinden bir kalem alacaksak en güzelini en sağlamını ve en düzgün yazanı alaırız bu da o kalemin kalitesinin iyi olduğunu belirtir aksine aldığımız kalem güzel değil is düzgün yazı yazmıyorsa ve sağlam değilse burdan anlarız ki o kalem kalitesiz olabilir yani ne kadar iyi ise o kadar kaliteli dir

0

kaliteli yaşamak lüks içinde yaşamaktır her şeyin en iyi olmasını istemekle yaşamaktadır en sağlıklı ennaz zararlı olanıyla yaşamaktır kaliteli yaşamak

1

kaliteli yaşam her insan için farklılık gösterebilir. hayattan beklentin ve hayallerine göre değişebilir. ama genel olarak kaliteli bir yaşam için sağlık, huzur ve karşında ki insanlara saygı göstererek bir saygı kazanmak diyebilirim. sağlık için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. sağlıklı beslenmek, düzenli bir uyku ve bol spor yapmak bu tanımın alt yapısını oluşturan etkenler. ben kendi hayatımda spora çok önem veriyorum. düzenli uykuda sıkıntılar yaşasam da dikkat etmeye çalışıyorum. sağlıklı beslenme alışkanlığı insanı hastalıklardan uzak tutan önemli bir eylem. tabi bunu spor ile birleştirince çok daha güzel bir hayat yaşayabiliriz. spor hem öz güven için hemde fiziksel sıkılık, güzellik için önemli. spor yapan insanların kendine güveni daha yüksek olduğu kanıtlanmış bir şey. bu maddeler o kadar bir birini tamamlayıp, dengeliyor ki insanın daha mutlu ve sağlam olmasını sağlıyor. yapılan bir spor programı için sağlıklı ve düzenli beslenmenin rolü çok büyük. bunun yanında düzenli uykuda insanı dinç tutan bir olay. büyüme hormonun salgılandığı ve bir çok iç organ olaylarının düzenlendiği gece uykusu insan hayatınında çok önemli. erken yatmak vücut faaliyetlerinin daha iyi çalışması için önemli. bu etkenlerde bizi sağlıklı yaşam için gerekli aktiviteler. bizim güne daha iyi başlamamızı, daha zinde ve dinç başlamamızı sağlayan unsurlar. insan öz güvenli olduğu zaman yapabileceği şeylerin sayısı da artıyor. tabi bunlar içinde önce kendi bedenine saygının olması gerekiyor. daha sonrada toplumda ki insanlara saygının olması lazım. kimsenin hayat alanını işgal etmeden yaşamak lazım. düzenli ve sağlıklı bir yaşam bunları ister istemez karşılıyor. spor yapan insanlar genelde sağlıklı ve düzenli bir hayat içinde yaşıyorlar. buda çoğunlukla çevreye ve kendisine olan saygısını artırmış oluyor. bunlar kaliteli yaşamın temelini oluşturan etkenlerdir diye düşünüyorum. tabi her insanın düşüncesi, hayalleri farklıdır. istediğiniz bir mesleği icra ettiğiniz zamanda çok mutlu olabilirsiniz. yada daha basit olaylardan mutlu olabilir ve öyle yaşayabilirsiniz. ama genel olarak kalite yaşam için sadece kendinizi değil çevrenizde ki insanları ve ülkenizi de düşünmeniz gerekir. kalite yaşam değerlerinin yüksek olması ile değil yada paranızın çok olmasıyla ölçülemez. kalite sizin yaşadığınız hayatın, yaptığınız işlerin birileri tarafından örnek alınıp alınmaması veya kendinize ve etrafınızda bulunan insanlara verdiğiniz değerle, ülkenize verdiğiniz emekle ölçülebilir. tabi bunlar tamamen benim düşüncem. benim için kaliteli yaşam bunları gerektirir.

0

kişinin kaliteden ne anladığına ve hayattan beklentisine göre değişir. kimine göre maddi durumunun aşırı iyi olması, her şeye sahip olmak. kimine göre ailesiyle güzel geçirdiği bir gün, sevdiği insanla yaşlanmak insanın hayattan ne umduğuyla doğru orantılı olarak örneklendirebiliriz.