2
0

birikim yapmalıyız gelir birikim yapmak için uygunsa birikim yapılmalıdır.bekleyen kötü günler için

1

eskiden beri kötü günler için birikim yapmaktan bahsedilir. mesela çalışılamayacak duruma gelinebilir. üç beş kuruş muhakkak kenarda olmalı bence. onun dışında bir hayal için birikim yapılabilir. bu bir araba, ev, iş yeri vs. olabilir. hedefine ulaşana kadar birikim yapılabilir. yaşam standartlarını daha da iyileştirmek için birikim yapılabilir. rahat bir gelecek için diyebiliriz kısaca.

0

ülkede kriz çıkabilir.ummadık zaman bir ihtiyacını karşılayabilirsin

0

birikim yapmalıyız çünkü gelecekte ne olacağımızı bilemeyiz bazen ani şeyler olabiliyor veya gördüğümüz bir şey hoşumuza gitti ya da geleceğimiz için ,hayalimiz için birikim yapmalıyız.hayat bu sonuçta yaşamak için para gerekiyor.

0

birikim yapacak kadar kazancın varsa birikim iyidir çünkü şuanki şartlarda ne olacağı hiç belli değil ama asgari ücretle geçinmeye çalışanlar nasıl birikim yapsın.

0

öncelikle geleceğimizi düşünmeliyiz. çoğu insan amannn, yarın ölmeyeceğimizi nereden bileceğiz. harca gitsin diyor. ayrın öleceğini nereden biliyorsun ki mübarek. belki bir trafik kazası geçireceksin, uzun süre tedavi olman gerekebilir, çalışamayabilirsin bu sebepten dolayı. yani garanti verebiliyor musun bu süre zarfında kesin çalışırım diye. iyi kötü bir ayda hiçbirşey kalmaz vücudunda. bu süre zarfında iş bulma garantin var mı peki. ya da eski işine dönme garantin. işten çıkarıldın ya da. ne olacak. piyasa bozuk şuan. hani bir garanti verebiliyor musun bi yere girerim rahat şu kadar yıl çıkmam buradan. oranın da işlerinin bozulmayacağı ne malum yani. en azından ileriyi düşünerek bir takım birikimlere girmek gerekiyor. kimseye el açmamak için, bankalardan kredi çekip borçlanmamak adına birikim yapılmalı. millete boyun eğeceğine, emek emek, kuruş kuruş biriktirdiğin paraları kullanacaksın. ver paşam diyeceğine ver köşem diyeceksin. aldığın maaşının da hepsini birikim yapamayabilirsin mesela ama kendine bir kumbara alıp içine bozukluklaeını atabilirsin. valla öyle biriktirmek de çok zevkli oluyor. içinden birde beklediğinden daha fazla çıkıyor ya. öyle bir tatlı geliyor ki o para anlatamam...

0

birikim yapmalıyız çünkü gelecpe yatırım anlamına gelir bu. ne demişler damlaya damlaya göl olur demişler işte buda o hesap aslında siz biraz olsa birikip yapıp bir köşeye koyduğunuz zaman bu sizin yararınıza olacaktır belki çocuğunuzun ileride ki okul masrafını biriktirmiş olursunuz bu size daha kolaylık saplayacaktır veya belki evlilik masrafı için bir kenara ayırabilir siniz ev almak için birikim yapabilirsiniz hayatınızı bir şekilde idam ettirebilmek için ihtiyaçlarınızı karşılamak için kenara koymuş olduğunuz o para illaki karşınıza çıkar ve sizin ileriye dönük yatırım yapmanızı sağlar.