0

evet oluyor. yani bunu bircok kere yapmis biri olarak soyluyorum. gerci her ne kadar birkac kere paraya sıkısıp kumbarayi patlatip kullandim. ama yani guzel oluyor. birde 50 kurus ve 1 tl atinca kumbaradan guzel paralar cikiyor yani. birde dusun ben hic tam dolduramadim. hep yarisina gelince kirdim kumbarayi. hep 350-400 tl arasinda para cikardim. yani suan o 400 tl ye bir tane ceyrak alabiliyorsun. bu cikan paralari da o sekilde degerlendirebilirsin. bir de o kumbaralar tam dolmus olsa kim bilir ne kadsr cikacsk. bin lira civarinda bir para cikar yani orta boy kumbaralardan. birde eger sadece kagit para atacagim dersen o zaman daha guzel paralar cikabilir. sonucta en dusuk kagit para 5 tl. kagit paralarinda kapladigi yer ne olacak ki. sıkıstıra sıkıstıra cok güzel paralar cikartabilirsin.

0

kumbarada para biriktirmek biraz sabır ister ve kumbaradaki parayı çıkarıp harcamamak lazım .eğer kumbaradaki paradan sıkıştığın zaman para alırsam kesinlikle kumbarada para biriktiremiyorum ben de telefon almak için para biriktiriyorum ama çok fazla para biriktirdiğim söylenemez çünkü hala borçlarım var o yüzden para biriktiremiyorum.

0

tabiki kumbarada biriktirdiğimiz para birikim oluyor. ben mesela işsizim. ama kitap okumayı o kadar çok seviyorum ki... ama kitapların durumu malum en az 20 tl. ama ben napıyorum. kitaplarım için bir kumbara yaptım asıl kumbaradan hariç. asıl kumbara dediğim de birikim yapmaya çalıştığım. üç beş çıkar ondan da. neyse işte kitap kumbarası var. ona da elime ne geçere ikiye bölüyorum. ya da 3 lira varsa mesela 2 lirasını asıl kumbaraya, 1 lirasını kitap kumbarasına atıyorum. kendimi sıkmadan rahatlıkla 2 ayda 80 le 120 arası birikiyor para. zaten bende internetten siparis giriyorum. internette baya kampanyalar filan düzenleyiyor çünkü. 110 liraya 17 kitap aldığımı bilirim indirimden :d :d yani öyle ufakmış, azmış kafana takma... ilk başlarda az olan zaman geçtikçe büyür. bebekleri göz önüne al. ne çabuk diş çıkaracak, ne çabuk yürüyecek mesela. :)

0

tabikide olur neden olmasin kucuk yasta cocuklara bu tip aliskanliklar uygularsak tasarruflu olmalarinida tutumlu olmalarinida ogretmis oluruz

0

tabi olur. insan en ufak 1 2 lira atarak bile birikim yapabilir. hergün 1 lira atsa milyon lira eder.

0

yani ben gerçekten hiç birikim yapamıyorum. yani birikim yapabilsem çok iyi olur ,imkansız diyebilir bu devirde artık gecinmek bile zor oda evim evde tek çalışan insan ondan dolayı anca yetiyor ,onun için birol yapamiyoruz kumrada para anca 25 beş kuruşları biriktiriyorum. :) başkada parada atmıyorum atsamda eşim hemen alır bakkalda harcar. :)

0

evet olur tabi sabırlıysan ancak yatırım için uygun değildir.

0

bence olur neden olmasın en küçük para bile birikince dağ olur. kararlı olunca gerçekten işe yarayan bir yöntem bence.

0

ben yapiyorum. baya da birikim oluyor valla. ve siz ne kadar cok atarsaniz kumbaranin icine o kadar cok fazla birikim yapmis olursun.

0

evet efsane bir birikim oluyor. bende 5 kuruş ve 10 kuruşları biriktirdiğim bir kumbaram var. tek başına bir işe yaramıyor ama birlikten kuvvet doğar diye düşünüyorum.

0

cok guzel oluyo tavsiye ederim kumbarayi actiktan sonra harcamasi cok zevkli oluyo

0

kumbaraya attığın paraya bağlı aslında çok atarsan kısa zamanda olabilir.