0

aslında eskiden kumbara bırakırdım elinden kalan parayı kumbarada biriktir dedim yani bir iki ay böyle iyi bir miktar toplanırdı ama bu 2 yıldır bir şey birikmiyor çocuklar var artık yetmiyor yani pek fazla birikimim yoktur.

0

ben suan calismiyorum. caliamadigim icin oyle buyuk miktarlarda para biriktiremiyorum malesef. kumbara yontemiyle biriktirmeye calisiyorum. onun icin iki kumbara yaptim. birisinde 50 kuruslari ve 1 liralari atttigim kumbara. bazen kagit para da atiyorum. digeri de 5 kuruslari 10 kuruslari 25 kuruslari attigim kumbara. orada biriken paralari arada butunlestiriyorum, diger kumbaraya atıyorum. mesela annem su almak icin markete gonderiyor bazen. su 2.25 tl. 5 litrelik sular. sonra annrmde 2.5 tl ya da 3 tl verdigi zaman bu parayla biriktirdigim bozuklari butunluyorum, markete de bozuk para vermis oluyorum. bu sayede hem elimdeki bozuklar o kadar cok artip butunlestirme sorunu yasamiyorum hem de diger kumbarama atacak pra cikiyor. bu sayede daha cabuk doluyor kumbaram. birde bazen giymedigim esyalari, okumadigim kitaplari (yer kaplamasin diye) sattigim oluyoe. onlarin parasini da kumbaraya atmaya calisiyorum. yani kumbarama kagit para girisi bu sekilde oluyor. yoksa baska turlu aa.. kumbarama kagit para atayim diye bilhassa ayirmiyorum kagit paralari. ama iste gel gelelim ki kumbaram tam dolmadan kirmak zorunda kaliyorum. bir ihtiyacim oluyoe ve ihtiyacimi karsilayacsk param olmadigi icin hemen kumbaramdaki parayi alip kullaniyorum. yani soyle birikim icin koseye ayirayim, altin alayim dolar alayim ya da ne bileyim bankaya yatirayim diyemiyorum malesef. buradan kazandigim paralarda oyle mesela.. biriktiremiyorum. yani belli bir para yapayim, cekeyim diyorum. ama iste parasiz kaldigim zamanlarda en azindan kartimda durmasi icin odeme talebi gönderiyorum. hep bir harcama durumundayim bu aralar. ama ihtiyaclarimi almak icin. yoksa gereksiz hicbir harcama yapmiyorum. umarim bu sefer buradan kazandigim paralari da biriktirebilirim. suan 18 tl ye yakin. 17.83 tl mi ne vardi. umarim soyle 100 lira civari yaparim da oyle cekerim insallah. bakalim nasip kismet diyorum. insallah biriktirebilirim burada da o kadar.

0

evet. benim elime pek para gecmedigi icin bende kumbara yontemini kullaniyorum. kumbarada para biriktirmeye cslisiyorum. cok da güzel oluyor. paraya sıkıstıgın an kumbarani acip icinden para aliyorsun ya. cok da guzel oluyor oyle. :)

0

kumbaralarım var kağıt para için ayrı 5, 10, 25 kuruşlar için ayrı 1 lira ve 50 kuruşlar için ayrı. oraya attığım parayı yok sayarım. yokmuş gibi hesap yaparım çok zorda kalmadığım müddetçe kullanmam. kredi kartı borçlarım için 2 3 aylık para ayırırım sonraki aylarda sıkışıklık yaşama ihtimalim için.

0

ben birikim yapmayı çok severim ve yaparım da. her daim aylık ihtiyaç listesi yapıp belirli bir para ayırıyorum kendime. kalanı harcamamak için genelde altın hesabına yatırıyorum. elimde olan parayı da artırırsam kendimi küçük bir hediyeyle ödüllendiriyorum. mümkün olduğunca mağazalara gitmiyorum çünkü çok kötü bir huyum var ki beğendiğim bir şey olursa onu almak için asla engel tanımam borç yapar yine alırım. bu yüzden uzak duruyorum. markete gideceğim zamanlar karnımın tok olmasına dikkat ediyorum. çünkü aç olarak gidilirse markete insanın gözü kalıyor en sevmediği yiyeceklerde bile. dışarıda yemek yememeye de özen gösteriyorum hem sağlık açısından hem de çok pahalı oluyor. ufak ufak dediğimiz yerlerden bir de bakıyoruz ki elle tutulur bir para biriktirmişiz.

1

evde bozuk para kutusu oluşturduk eşimle süper bir miktar gördük ayrıca pazara akşam üstü çıkarım baya uygun oluyor ve toptan fiyat veriyorlar oradan artan paraları da ayırıp ay sonunda bankaya götürüyorum evde yada yanımda olunca bir şekilde harcıyorum

1

birikim yapamadığım için yontemlerimde malesef çok zor yani eşimin maaşı eve gider kiraya gider hep öyle biter.

1

en iyi birikim yapma yöntemi vadeli hesaptır ama aylık bozdurma şartı yada 3 aylık şart koyacaksın

1

bozuk paralarımı harcamam onları kumbaramda biriktiririm.