0

biraz şiir gibi olacak ama hayat bna acı bir yandan mutluluk bir yandan aşk bir yandan olum isteği kattı

0

hayat bana ne olursa olsun insanları sevmem gerektiğini ve yeni bir insanla tanıştığımda ilk etapta ona güvenmem gerektiğini öğretti. en baştan güvenmeyi bilmiyorsanız eğer öyle bir dostluğun veya aşkın başlamayacağını öğretti. her ne kadar kaybetsem de yine güvenmek zorunda olduğumu öğretti. tecrübe için çok yaşlanmaya veya çok gezmeye gerek olmadığını düşünürdüm ama yaşla alakası olduğunu öğretti. 18 yaşındaki gibi olamamayı öğretti mesela. bir de istediğiniz kadar aşık olun olmayınca olmadığını öğretti. boş şeylere üzülmemeyi öğretti. arada bir deli olmak gerektiğini öğretti. asla yapmayacağım dediğim şeyleri yapmayı öğrendim. yaşlılıktan korkmamayı da. en zoru bir daha aşık olamamayı da öğrendim galiba. inşallah aşık olunabileceğini de öğrenirim. soru çok derinlere götürdü.

0

hayat her insan gibi bana çok şeyler kattı ve bir o kadar da götürdü, yine buna da şükür diyorum. zor bir hayat koşullarından geliyorum ve şu anki mevcut konumuma tüm koşullarımı zorlayarak geldim. ortaokul ve lise yıllarımda parasız yatılı yurtlarında kalarak eğitim hayatımı bitirdim sonrasında bitirmiş olduğum üniversitede bitirdiğim bölümle ilgili bir mesleği değil,daha zor koşullara sahip bir meslek seçimi yaptım. bu seçimden önceki süreçleri iyi yönetemedigim için ve sonraki hayatında oluşabilecek durumları tam anlamıyla kestiremedim için iş hayatında tam anlamıyla mutlu değilim.o yüzden o süreçteki tercihim benim hayatımın yönünü istediğimden çok farklı yerlere getirdi. bu aradaki zaman kaybında da ekonomik kayıplar yaşayıp hayatımı planlama konusunda geride kaldığım için de bu eksikliklerim evlilik hayatımı etkiliyor. tüm bunlardan sonra baktığım zaman hayat bana ne katmış diye sahip olduklarına şükretmeyi ve mevcut konumu değiştirmek için istediğim koşullara sahip olabilmek için mücadeleye devam etme davranışı kazandırdı. yaşamış olduğum sıkıntılardan dolayı eskiden yapmış olduğum ve devamlı surette kendimi yıpratma davranışı yerine,enerjimi beni üzen durum ve olayların üstesinden gelmek için kullanmam gerektiğini öğretti. ayrıca her ne kadar aile fertlerinin ve ailenin önemli olsa da asla ve asla kendinden daha önemli olmamaları gerekliliğini ders vererek öğretti. son olarak da öğrendim ve bahsetmek istediğim şey; hayatta her ne kadar rahat plansız yaşamak güzel gibi gözüksede en düşük düzeyde bile olsa belli bir plana göre yaşamınız hem hayatı kolaylaştırdığı hem de hedefe dönük ilerlemek konusunda gerçekten çok fayda sağladığını öğrendim.

1

bizi biz yapan hayat zaten. isteklerimiz, elde ettiklerimiz, elde edemediklerimiz hepsinin bütünüyüz. o yüzden yaşadıkça bir şeyler katıyor hayat bize. en önemlisi de tecrübe.

0

hayat bana çok şey kattı aslında özellikle de yapmış olduğum hatalardan ders çıkarmak konusunda bana kattığı çok şey oldu bu hayatın. tecrübe kattı bilgi kattı insanları sevmeyi saymayı.. yaşadıkça bu dünya içerisinde nefes aldıkça hayat size o kadar çok şey katıyor ki her seferinde yeni bir şey öğreniyorsunuz kendinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz bir şekilde hayatınızı yaşıyorsunuz bu şekilde hayat bana o kadar ok şey kattı ki. daha da neler katacak kimbilir daha neler görüp yaşayacağız. zaten yaşayarak öğreniyorsunuz hayatı hata yaparak yanlış yaparak belki doğruyu bularak anınız yaşayarak bir şekilde o anı yaşıyor ve o ana tnaık oluyorsunuz sonrası ise geliyor zaten. hayat insana yaşamayı sorgulamayı dahi katıyor.