0

eğer bir çocuğum olsa idi, çocuğuma 5 yaşından sonra televizyona kavuştururdum. çünkü eğer ben ona 1-2 yaşından itibaren televizyon izletmeye başlarsam, o bir süreden sonra televizyon izlemeyi normal bir aktivite gibi görür ve büyüdüğünde de bilgisayarı öğrenip derslerinden daha da fazla geri kalmaya başlar. eğer bu devam ederse de liseyi çok kötü bir meslek lisesinde okur. bu yüzden dolayı ilk baştan itibaren çocuğu derslere de alıştırmak lazım ki geleceği parlak ve güzel olsun.

0

çocuğum var ve ikisine de tv izlettirmiyorum ben kendim izlemedigim icin boyle bir alışkanlıklarda yok genelde belgesel yada yabancı müzik kanalı açılır evde açılırsa haber kanalı yanlarında asla açılmıyor çünkü çok olumsuz tepkiler aliyoruz geri dönüşü kızımız üzerinde oldukça yıkıcı oluyor agliyor cocuklar uyuduktan sonra haber veya film izliyoruz ama büyük kızım günde 1 saat e yakın cizgi film izliyor kontrolsüz tv ve internet kullanımı yasağını bu yaşlarda aşılamak en güzeli bilmesi gereken haberleri günlük sohbetlerimizde onun bilmesi gerektiği kadarını ona anlatıyoruz ikeride ebeveyn olduğunuzda bu yolu izlemenizi tavsiye ederim

0

evet. fakat nasıl? çocuğumun 4-5 yaşından sonra çizgi film izlemesine izin vermezdim, çünkü onlara bir süre sonra alışıp, onlarla birlikte yaşamaya başlıyor. kendi tecrübelerimden biliyorum. 5 yaşından sonra kendisine ağır gelmeyecek belgeselleri falan izletirdim, genellikle bilgi içerikli şeyler izletmeye gayret ederdim. aynı zamanda 5 yaşından sonra çocuğumun, günde en fazla 2 kez çizgi film izleme hakkı olur. bu haklarda, her biri 15 dakika olmak üzeredir. televizyon izleme süresini de, en fazla 1 saat olarak ayarlardım ve çocuğumun buna alışmasını sağlardım. bu politikaları izlememin nedeni, şu an televizyon izlemenin geleceği pek de parlak değil. bu arada çocuğumun 9-10 yaşından sonra günde en fazla 45 dakika, 10 yaşından sonra ise en fazla 30 dakika izlemesini sağlardım. çünkü kendi eğitim-öğretim hayatına konsantre olmasını istiyorum ve başarılı olmasını istiyorum.