0

kendi hayatımdan çıkarttığim ders şudur ki sorunlarının çözümünü asla başkalarında değil kendinde arayacaksın bunun anahtarı da sorunlara dürüst bir şekilde yaklaşıp kabullenmeyi bileceksin yoksa ömrün boyunca bu sorunlarla boğuşup ekstra hüzünlerle karşı karşıya kalırsın

0

ölümün nefesinin çok yakınımızda olduğu. çünkü yaşına göre çok genç bir babayı kaybettik. ben hala ölmüş olabileceğine inanmıyorum. bana korkunç ve saçma geliyor..ona bir kez daha sarılmak bir kez sesini duyabilmeyi isterdim. en yakınınızdakilere çok sarılın. onlara küsmeyin. kırmayın üzmeyin kimseyi. çünkü hayat her an bitiyor hem de en olmaz dediğiniz kişiler için. bu siz de olabilirsiniz. bu yüzden iyi insandım hala öyleyim ama bazen kırıcı olabiliyorum. artık daha çok annemle vakit geçiriyorum ona daha çok sarılıyorum çok daha daha da değerli benim için..

0

kendi hayatımdan çıkardığım en büyük ders özellikle üniversite zamanlarında ders bırakmamak olurdu sanırım. çünkü ileride o pek umursamadığım dersler önüme engel oluşturdu. buda bitirmeyi zorlaştırıyor ve sene kaybetmeye neden oluyor. ayrıca birde zamanın tadını çıkarmak gerek, başkalarını çok umursayıp hayatını mahvetmemek gerek. hayat bizim hayatımız istediğimiz gibi yaşayalım.

1

benim hayatımdan çıkardığım dersler var tabi ki. örnek olarak, bir işe kalkışmadan iki defa düşünmem gerekiyor. boş yere para harcamamam gerekiyor. birinin başına ne getirdiysem, elbet aynısı benim de başıma geliyor. liseyi bitirmememin cezasını çekiyorum. bir kaç şey daha var bunun gibi.. artık neye karar vereceksem, sanki bana ikinci bir şans verilmiş gibi doğru tercih yaparak karar veriyorum.

0

valla ben pek bi ders çıkaramadım belkide yanlış derse girmişimdir ldsfudsgfsadfsa