0

var tabiki sağlık sağlık olmadiktan sonra istediğin kadar paran olsun değeri olmaz

0

paradan daha değerli şeyler var eğer para anlamında değer anlamında yani maddi şekilde bakarsak var elmas var altın var bunlar paradan daha değerli zümrüt var ama paradan değerli olanlar sağlık paradan daha değerli sağlıklı olmak isterseniz zengin olmak mı şimdi diyeceksiniz ki zengin olursam ben sağlık olurum öyle bir şey yok illaki hasan olacaksın ama sağlık olursan hastalanmazsın sonra mutluluk ömür boyu mutlu yaşamak istersiniz yoksa zengin olmak mı yani mutsuz olarak zengin olmak mı eğer mutsuz olarak zengin yaşamak istiyorsanız o sizin yapmış olduğunuz saçma sapan bir seçim olur yani sağlık mutluluk paradan daha değerli bir şey.

0

para kadar cok sey var tabii ki de. mesela aileniz olsa, paraniz da olsa ailenizde huzur ve sevgi olmadiktan sonra bir yarari olmaz size paranin. ve para birimlerine gelirsek, paradan daha degerli altin var, sonra cumhuriyet altini olabilir. eger turk lirasi olarak dusunursek bu parayi, dolar,euro,altin,cumhuriyet altini ve benzeri olan cogu para birimi normal turk lirasi para biriminden daha fazladir.

0

para kadar değerli cok sey var tabiki de fakat paradan degerli bir cok sey var. aile sevgisi saygisi arkadaslik kardeslik ve benzeri seyler bence paradan daha değerli. istersen bir suru paran olsun. tek basina olduktan sonra bor işe yaramayacaktir bir sure sonra seni mutlu etmeyecektir. param olduktan sonra bana arkadas mi yok diyeceklerdir. var evet fakat paran icin yaninda olan bir gün paran olmadığın da seni birakip gidecektir ve onun samimiyetinden asla emin olamayacaksindir.

0

tabiki de var yanı para kadar değerli bir şey değil ama paradan daha değerli ve önemli şeyler var diyebilirim. mesela sağlık, huzur, sevgi, saygı bunlar paradan daha önemli şeylerdir insanın maneviyatı paradan daha öenmlidir. evet hayatta yaşamak için para gereklidir ve olması gerekir parada bu yüzden oldukça önemlidir. bir araçtır insanın ihtiyaçlarını karşılaması için yaşaması için ancak paranın yanında daha değerli ve özel şeyler vardır ki buda sevdiğimiz insanlardır. par aile satın alamayacağını şeyler vardır mesela sağlıktır bunlardan biri sağlığınız olmadığı zaman para da bir işinize yaramaz bu bakımdan paradan önce gelen değerlerimiz vardır. para sonraki düşünce birimidir yani bu değerlerden sonr seçim sağlamak için bir araçtır.

1

bir çok şey var. paranın gücü de bir yere kadar. manevi duyguların bir çoğu için paranın yapabileceği pek bir şey kalmıyor bazen. para size bir saat alır ama zaman alamaz, ilaç alır ama sağlık alamaz, ev alır ama yuva alamaz vs. böyle devam eden bir söz vardı çok severim ve çok haklı söylenmiş bir söz bence.

0

kisiye gore degisir ama insanlarin sevdigi kisiler paradan degerlidir fakat parasiz da yasanmaz

0

sorduğunuz soru somut bir şey mi yoksa soyut bir şey mi anlayamadım. eğer somut bir şeyse elbette var. elmas, pırlanta, altın paradan daha değerlidir bence. fakat sorduğunuz soru soyut bir şeyse sağlık, aile kavramı, sevgi ve güven de paradan çok daha değerli kavramlardır.

0

herşeyden önce saglık paradan daha değerli sağlıklı olduğum sürece para kazanman daha olanaklı

1

yani paradan değerli başka bir şey hangi anlamda paradan daha değerli sevgi var sağlık var huzur var dostluk var yani bunlar paradan daha değerlidir mesela paradan değerli dolar var altın var euro var yani sonuçta para biriktirdiğin zaman parayı bir yerde toplasan para aynı para kalır ama parayı altına yatırsan altın değer kazanır dolara da yatırsan dolar değer kazanır yani paradan değerli çok şey var.

0

maneviyat olarak soruyorsan sağlık derim sana.

0

var tabii... altın var. paradan daha değerlidir... paralar bata ama altının batma gibi bir durumu yok.