0

diz eklemini oluşturan kemikler arasında yer alan küçük hilal şeklinde kıkırdak parçalarıdır.lastiksi bir yapısı vardır.dizimizde 2 adet menisküs vardır.bu iki kemik arasındaki lastiksi yapı zamanla deforme olarak bu hastalığa sebep olur tedavisi ise ameliyattır ama tam manasıyla bir iyileşme olmayabilir.

0

dizin alt ve üst kemiğin arasında bulunan ve adeta bir amörtisör gibi çalışan ince bağ dokularına menisküs denir. menisküsün yırtılması dizde ağrı ve şişkinliğe yol açar. menisküs yırtılması 4 evreden oluşmakta. birinci ve ikinci evrede cerrahi müdahele gerektirmeyecek kadar tehlikeli boyutta olmuyormuş. artık üçüncü ve dördüncü evrede cerrahi müdaheleye başvuruluyor.

0

aşırı yüklenme sonucunda dizin ön kısmındaki yumuşak kıkırdak dokusunun zedelenmesine ve rahatsızlık duyulmasına sebep olur. tedavisi olarak ameliyat diye biliyorum.

0

menisküs eklemler arasında hareketi kolaylaştıran, eklem başlarının birbirlerine sürtünmesini engelleyen sıvının/ tabakanın adıdır aslında. hastalık olarak bahsettiğimiz menisküs eklemler arasındaki bu tabakanın incelmesi ya da yırtılması ile eklem başlarının birbirine surtunmesi sonucu oluşan rahatsızlıktir. ameliyatı mümkündür ancak hastalar eski aktivitesine dönemezler. tamamiyle iyileşen bir hastalık değildir.