0

beyin bedava modu su sekilde calisiyor, sitede cevapsiz sorular birikiyor ve bu sayede beyin bedava modu calisiyor. sitenin bir soru sorma orani var ve bu oran limitine denk gelindiginde sitedeki sorulari cevaplamamiz icin gelen bir mod. yani site diyorki sorularin hepsini cevaplayin, soru sorma ozelligi acilsin diyor. bence mantikli :).

0

sorumani sitesindeki beyin bedava modu bu siteye has özgün bir uygulama.site yöneticileri beyin bedava moduna geçtiği zaman üyeler siteye yeni soru ekleme yapamıyor.böylelikle sitedeki konulardaki cevap sayısı ve üyelerin cevap verebilecekleri alanlardaki sorulara cevap yazmalarda dönük teşvik oluyor.bu da site içerisindeki konularda aktiflik ve aktif katılım sağladığı için sitenin kendi iç yapısı anlamında olumlu etki yapıyor.

0

beyin bedava modunun grlmesi site icerisindeki cevapsiz sorularin artmasiyla gelen bir mod. yani belli bir orani var bunun sitede. ona gore devreyr giriyor. keske beyin bedava modu yerine yazarlara seviyelere gore soru sorma limti getirilse sitede. cevap verilmiyor diye de sikayet ediliyor ya. onu da soyle yapabilirler, siefcsorudan gitmek isteyen yazarlar var. geric bu da herkese yapilsin. mesrla gunluk soru sorma limitini bitiren kisiler yeniden soru sormak istiyorsa mesela zorunlu 10 cevap ya da 15 cevap vermek kosuluyla yeni bir soru hakki kazansin. eger boyle olursa hem sitede cevapsiz soru kalmamis olur hem de surekli soru sorulmasinin onune gecilmis olur. bu sayede beyin bedava modu aktif olmaz.

1

cevapsiz sorular artınca beyin bedava modu açılıyordu. fakat sanırım şimdilerde cevapsız sorular fazla kalmıyor ki o mod aktifleşmiyor. yada kaldırılmışta olabilir bilemiyorum açıkçası.

0

beyin bedava modu birikmiş sorular azalsın diye yapılan bir uygulama. bazen soru sormaya aşırı yükleniyor yazarlar ve sorularda birikme yaşanıyor bunları azaltmak için beyin bedava moduna geçiliyor belli bir süre. bunun belli bir zamanı olmuyor genelde. biriken sorulara göre geçiliyor. yine cevaplanan soru sayısı da fazlalaştıkça ve cevapsız soru neredeyse hiç kalmayınca beyin bedava modu kalkıyor. yeniden yazarlar soru sorabiliyorlar.