0

hatırlamıyorum demek ki onemsememisim.fedakarlik yapmak kişinin kendi kisisel özelliğidir. pişman olsun olmasin sevdiği kışın yine aynı şeyi yapar.

0

sevdiğim kız için yapmıştım ama tüm emeklerim çöpe gitti. yinede birşey öğrendim insanlara çok bağlanmamak gerek.

0

yaptığım hiçbir iyilikten ya da fedakarlıktan pişman değilim. mesela bir erkek arkadaşım vardı üç sene beraber olduk. maçtan gelip terli kıyafetlerini atıp gidiyodu ben katlayıp düzenliyodum ya da bir kere içip içip sarhoş olmuş geldi sınıfa kustu hademeler falan temızlemeyınce ben temizledim onun için okulumu değiştirdim bütün düzenimi bırakıp onun okuluna yazıldım. aynı zamanlarda da bir yakın arkadaşım vardı onun da sorunlarını dinledim bize getirdim beraber yedik içtik yürümesin diye babama bıraktırırdım falan sonra bu erkek arkadaşımla bu kız arkadaşım aldattılar beni. pişman mıyım? asla değilim. çünkü o zaman onlara fedakarlık yaparken aslında kendim için yaptım, insan sevdiklerine fedakarlık yaparken kendi için yapar. neden sevmediğin birine değil de sevdiğine yapıyorsun? çünkü o sevdiğin bir insan ve ona fedakarlık yapmak hoşuna gidiyor. sandığın kadar melek bir insan olsan sevmediklerine de fedakar olurdun. ben de böyle düşünüyorum o zamanlar ben bu insanlara fedakarlık yapmak onları mutlu etmek bana iyi hissettiriyor diye bunları yaptım yani aslında kendim için yaptım. hem hiçbişey olmasa bile şöyle düşünüyorum. karma felsefesi diye birşey var. siz hayatta ne yaparsanız hayat size onu geri verir. iyi bir insansanız iyilik görürsünüz kötü bir insansanız kötülük. birini kırdıysanız o sizi affetmediği müddetçe mutlaka ona yaşattıklarınızın acısı sizden çıkar. ben iyi olduğum için korkacak bişeyim yok, onlara kızgın da değilim aslında. ama onlar şuan mutsuz. ayrıldılar ve o erkek arkadaşımla da konuştuk bana mutlu olamıyorum ne yaparsam yapayım falan dedi. onun adına üzüldüm ama karmanın ne kadar işe yaradığına şaşırdım. uzun lafın kısası ne intikam almaya ne bedduaya ne pişmanlığa gerek yok. hayat bizden daha yaratıcı

0

hatırlamak istemeyeceğim tek şey esim olacak şerefsize yaptığım şeylerdir

0

o kadar çok ki hangi birini yazsam karar veremedim

0

fedakarlık karşılıksızdır. zorla yapılmaz. fedakarlık yaptıysam kendi isteğimle yapmışımdır. ve bu yüzden hiç pişman olmadım.

1

ben en çok en yakın arkadaşım dediğim insanlar için yaptığım fedakarlıklardan dolayı çok pişmanım. çünkü hiçbirini hak etmediklerini gördüm. zaten hak etselerdi şuan da yanımda olurlardı. ama yoklar. bu yüzden kimse için kendimizden ödün vermeye değmez.

0

nankör ve bencil insanlar için yaptığım şeylerin boşa gitmesi hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum

0

ben bu hayatta birçok kişi nedeniyle fedakarlık yapmışımdır. onlar bazen kıymet bildi bazen bilmediler.

0

bu hayatta fedakarlık yaptığım tek kişi için çok pişman oldum. yakın bir arkadaşımdı kendisi
kötüyüm gel dedi hangi koşulda olursam olayım gittim
başı sıkıştı yanında oldum annem o kızla arkadaş olma sen salaksın safsın iyi niyetlisin başına iş açar dediğinde anneme kızardım küserdim ama bir kez daha anladım ki annem her zamanki gibi haklıymış

0

şuan için hemen hatırlayamadım.