0

vücut geliştirme sporu yani fitness son yıllarda ülkemizde çok yaygın olan bir spor dalıdır.bu spor dalıyla insanlar kendilerini daha fit bir görünüme kavuşturmak için çaba gösterirler .
fitness yani vücut geliştirmeyi diğer spor dallarından ayıran en temel özellik bir skora dayalı olmayışısıdır. fitness daha çok kişinin kendini tatmin etmesi ,belli bir ölçüye ulaşması amaçlı bir spor dalıdır.
fitness ile insanlar çok daha iyi görünümlere kavuşurlar.fitness aynı zamanda sağlık açısından da çok önemli bir spordur.insanlar bilinçli olarak bu sporu yaparsa eğer gerçekten de çok sağlıklı bir vücuda sahip olabilirler.
fitness çok dikkat gerektiren bir spor dalıdır.fitnessı bilinçsiz yaparsanız eğer vücudunuza çok fazla zarar verebilirsiniz. vücut gelişirmek isteyen bireyler kesinlikle bunu bir öğretmen yani hoca koç eşliğinde yapmalıdır.yoksa çeşitli kas yırtılmaları vs gibi bir çok sıkıntı yaşayabilirler.
fitness çok düzen gerektiren bir olaydır.düzenli beslenmek ne sıklıkla yaptığınız kadar önemlidir.ancak genel bir bilgi olarak söylenmek gerekirse kişinin vücut ölçülerine göre haftada 3 yada 4 kez yapılmalıdır .bu sayılar aşılırsa eğer vücut geliştirme olayı gerçekten başka bir boyuta gider.ve kötü bir görüntüye bile sebep olabilir.

0

vücudu geliştirmek için ve vücudun sağlıklı kalması için her gün spor yapmamız gerekir günde en az 1 saat spor yapmak lazım bunun dışında günde 1000 adımdan fazla yürümek lazım.