0

sabah erken kalkmak ve sporu aksatmamak.ç

0

daha dinc bur vücut icin öncelikle spor yapmamız lazım sabah kahvaltısını sağlam yapmalıyız yememize icmemize dikkat etmeliyiz

0

daha dinç vücut için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz :
1) günde en az 4 saat verimli bir uyku almak
uyku, enerjik hissetmek için çok önemli bir faktördür. sonuçta uykusunu tam alamayan insan kendisini yorgun ve huzursuz hisseder. bu da bizi dinç yapmaz. aksine bizi çökmüş gibi gösterir.
2) günde en az 2 litre su tüketmek.
su tüketmek diyorum. çünkü vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşuyor yani bu demek oluyor ki
su, bizim için vazgeçilmez olmalı. genelde bizler su tüketimine pek dikkat etmiyoruz ve dikkat etmediğimiz zaman da ise beraberinde hastalıklar geliyor.
sonuçta uzmanlarımız ne diyor?
sağlıklı yaşam için en az 2 litre su tüketmek gerekiyor diyor. bunun nedeni ise suyun, vücudumuzun için gerekli olan yıkım tepkimelerinde önemli rol almasıdır.
3) düzenli olarak sabah yürüyüşü yapmak.
uzmanlara göre günde 10 bin atmak sağlıklı ve dinç hissetmek için yeterliymiş. 10 bin adım da ne kadar zamanımızı alır pekı hesaplayalım
yaklaşık olarak 1 saatte 7000 adım atarız bu demek oluyor ki 1.5-2 saat yürümek, bize 10 bin adım atmamızı sağlayacaktır.
yürümek, yürüyüş yapmak ve bunu alışkanlık haline getirmek cidden sağlıklı ve dinç hissetmek için birebirdir.
sonuçta kişi yürüyüş yaptığı zaman stres hormonunu azaltırmış. kendimizi yürüyüş yaparak daha da mutlu hissedebiliriz demek oluyor bu.
4) dengeli ve düzenli beslenmek.
normalde günde 3 öğün sağlıklı besinler tüketmemiz önerilir. kimileri buna dikkat eder. kimileri ise pek dikkat etmez. görünen bir şey vardır ki düzenli ve dengeli beslenen insanların daha dinç olduğunu görüyoruz.
uyku kadar, beslenme de çok önemlidir.
bunlara dikkat etmeye çalışıyorum bakalım umarım zamanla daha dinç hissedebilirim.

0

spor ve sağlıklı beslenmek yeterli bence

0

sağlıklı beslenme düzenli diyet ve spor

0

saglikli beslenmeliyiz spor yapmaliyiz ..

0

düzenli spor sağlıklı beslenme