0

çok nadirdir internette alışverişi yapmam genelde çarşı pazarda satın alırım

0

internet alışverişini sık yapmıyorum ama alacağım çoğu şeyi internetten alıyorum mesela şu anda yeni bilgisayar almak için para biriktiriyorum o parayla ben internetten alışveriş yaparak alacağım bilgisayarımı internetten alışveriş yapmayı öneriyorum bazı insanlar kötülüyor dolandırılıyor yollar öyle bir şey yok arkadaşlar bilinmedik saçma sapan sitelerden alışveriş yaparlarsa dolandırıyorlar tabii ben aliexpress'ten bir buçuk tl'ye para vermeden bir şey getirdim oyuncak arabaların içinden çıkan motoru getirdim hiç para vermedim çin'den geldi eğer şu anda param olursa ve almak istediğin bir şey olursa internetten alırım telefonum ekran koruyucu kılıf alırım paten alırım monitörü klavye fare kasa ekran kartı anakart işlemci ram bisiklet parçaları elektronik parçalar alırdım hepsini.

0

güvendiğim siteler var . bence yeri yurdu belli olanlardan alışveriş yaparlarsa sıkıntı yaşamazlar . ben yaşamadım o konuda . ara ara yapardım alışveriş bazı sitelerden..güzel şeyler var ya kaliteli de oluyor üstelik fiyatları da uygun oluyor bazen indirime girdiği zamanlar da oluyor ..

0

yani, guzel bir dusunce ama dikkat etmek lazim. kueumsal olmayan hicbir alisveris sitesinden alisveris yapmamak lazim. mesela bugun ben bir lc waikiki'nin, bir defacto'nun bir d&r in ya da okuoku, kitapyurdu gibi sitelerden alisveris yalabilirim rahatlikla. cunku kurumsallasmis siteler bunlar. bunlardan cok rahatlikla alisveris yaparim. yani diger sitelerden alisveris yapacaksam birock kisiye sorarim, sikayet sitelerindeki sikayetleri okurum ona gore alisveris yaparim ya da yapmam. ama iste dikkat etmek gerekiyor. dolandirici amacli kurulan siteler oluyor.

1

internet sitelerinde alışveriş yapmayı doğru bulmuyorum yani hiçbir bir siteye de şu ana kadar alışveriş yapmadım ben internette alışveriş yapana kadar kendim gider alırım hem başım ağrımaz hem de bir sorun çıkmaz.

2

aliexpress çok kullanıyorum. ama gümrükte sıkıntı oluyor.

1

ben internet alışverişlerini mantıklı bulmuyorum. ben alacağım şeylere dokunarak alma taraftarıyım. eğer cam ürünleri alıyorsam kırılabileceğini düşünürüm ve internetten almaktan vazgeçerim, kıyafet alacaksam olmayabilir diye düşünürüm ve almaktan vazgeçerim. bunun gibi örnekleri sıralayabilirim buraya bundan dolayı internet alışverişleri bana sıcak gelmiyor.

1

evet internet alışverişlerimde sık kullandığım siteler mevcut özellikle trenyol, idefix, dr, bkm kitap, fullamoda, gitti gidiyor, n11, hepsiburada, tozlu, defacto gibi sitelerden alışveriş yapmıştım daha önce ve genelde yaparım aslında bilinmedik duyulmayan sitelere pek güvenmemek gerekiyor buna dikkat ettiğiniz sürece bir sorun olmuyor genelde bende internetten sık bir şekilde alışveriş yapıyorum