0

ulaşmak istediğimiz hedef için sonuna kadar çalışıp çabalamıyorsak oturduğumuz yerden hayalini kurup keşke şöyle olsa diye düşünüyorsak tabi ki ulaşamayız.

0

neden istediklerimizi ulaşamayız çünkü hayat bu herkes her istediği şey ulaşmış olsaydı insanı hayal diye bir şey kalmaz da hayalleri düşünsenize herkes hayal ediyor ama hayallerimizi hepsi istediklerimiz oluyor bunun için her istediğimizi ulaşamayız hayatın kanunu bu hayal edersin çabalarsın ilk hayalini elde etmenin etmek edersin daha sonra ikisini hayal etmeye çalışıyorsun üçüncüsü öyle öyle büyük büyük hayalinde gidersin küçük hayallerden başlanır büyük ayarları doğru gidelim insanın her istediği olmaz hayatta bu sana hayatım verildiği sınavdır herşeyi düşünürsün yapmaya çalışırsın olur olmaz bu takdiri ilahi dir ama insanlar her şey elde edemez edilirse zaten tuhaf olur düşünsenize herkesin istediği oluyor hırsızlar para çalmak istiyor ya bolu yok bankacılar bankacı bankacı sormak istiyor oluyor yani ne bileyim cezaevindekiler suçlular suçsuz olup dışarı çıkmak istiyorlar çıkıyorlar yani hayat karışır kötülük kötülük kötülük etrafta kötülük saçar sürekli herkesin istedikleri var bu hayatta kimsenin istemediği hiçbir şey yoktur küçük bir çocuğun biri istediği bir şey vardır hiç kimse hayatından her şeyi elde edemez bunun için her istenilen şeyler hem de edilmiyor istediklerimizi bundan ötürü ulaşamıyoruz

0

insan her istediğine ulaşamaz evet yani ulaşmak zoruda mıdır asıl mesele bu yani bu bir tartışma konusudur aslında. insan her istediğine hayatı boyunca sahip olamaz ve sahip olamadığı şeyler içinde kalır bu durumda da insan ona ulaşmak ister benim olsun ister belki daha fazlasını ister. yani bu insanın doğası gereği normal birşeydir. ancka insana her istediğine hayatı boyunca sahip olamaz eğer sahip nolursa yetinmeyi bilemez. insan hep istediği için sahip olma isteği olduğu için genelde böyle düşünür bundan kaynaklı da olabilir yani. ancak insan yetinmeyi öğrenemez ve bilemez bu durumda belki sabır etmeyi, şükür etmeyi öğrenemez insan aslında her istediğine ne kadar sahip olmak istese de bir yerde kendini dizginlemesi gerekir ve her istediğine ulaştığında da bunu bir sonu yoktur hep isteyecektir. ve böylece olgunlaşamaz hep ister ve istediğini de alır birazda insan istediği şeye sahip olmamayı öğrenmelidir bana kalırsa.