0

soğuk çay yakın tarihte çıkmış olan bir ürünün türevini farklı versiyonda satışa çıkma biçimlerinin en iyi örneklerindendir. soğuk çay limonlu,mangolu,naneli vs . gibi aromalı şekilde alıcıya satışa sunulmuştur.elbette bunu evde de yapmak mümkündür.size evde yapılabilecek en güzel soğuk çay tarifini vermek istiyorum.
öncelikle bu tarifte gerçekten orjinal bir tadı yakalamak istiyorsanız çayınızın yeşil yaprakken olması bence çok önemlidir.tarifimiz şöyle:
öncelikle suyumuzu güzel bir şekilde ateşte kaynatıyoruz . su kaynarken aynı zamanda çayımızı güzelce tozlarından arındırarak yıkıyoruz .soğuk suyla yıkamak gerçekten eşsiz bir temizlik katar.sıcak suyla yıkanırsa eğer çay kendi özünü kaybeder.yıkanan çayın üstüne bir kaşık şeker ilave ediyoruz .yaklaşık olarak 10 dakika bekletiyoruz .daha sonra kaynamış olan suyun içine çay yapraklarını ilave ediyoruz .yaklaşık olarak 10 dakika demlenmesi için bekliyoruz ve daha sonra başka bir çaydanlıkta biraz daha su kaynatıyoruz .başka bir kaba limonumuzun kabuğunu soyup sarısından bir parça ve beyazı olmamak şartıyla kapta parçalıyoruz.kesinlikle limonun beyaz tarafı olmaması çok önemli. bu soğuk çayımıza çok kötü bir acılık verir yoksa.daha sonra limonun üzerine yarım bardak şeker ilave ediyoruz. daha sonra demlenen çaydan biraz biraz sıcak su ilave edererek yavaş yavaş karıştırıyoruz .hazır olan çayımızı bir sürahiye boşaltıyoruz. içeresene bir kaç kalıp buz atıp dolaba koyuyoruz . bu püf noktalara dikkat edilirse gerçekten harika lezzetli bir çay elde edersiniz.afiyet olsun .