0

krediler bankalar tarafından insanları harcamaya iten bubi tuzaklarıdır.bu tuzaklar ilk başta bize yararlı gibi görünse de aslında geri döndüğünde bize en büyüğü zararı veren şeylerden biridir.krediler yüzünden insanlar yaptıkları harcamaların farkına varamazlar ve yaptıkları harcamaları krediyle ödedikleri zaman sanki kendileri ödemiyormuş gibi hissederler.krediyle bir ev yada araba sahibi olduğumzda bunu sanki banka kendi kendine ödüyormuş sanarız.aslında bir ürünün hakkından çok daha fazlasını krediyle öderiz .bunun temel sebebi faizlerdir.ülkemizde maalesef faizler çok fazla yüksek .mesela bir ürün aldığımızda üç ürün parası ödüyor oluruz . ancak dönemin şartları insanları kendi paralarıyla kısa zamanda bir şey aldıramaz hale getirmiştir.ve kredileri makul göstererek ev yada araba gibi mal varlığına sahip olabiliriz.tabiki 10 15 yılda ödeyerek.
bunun yanında krediyi iyi kullanırsak yararlı da olabilir.örneğin bir ev aldığınız zaman içerisine hemen girebilirsiniz ve kira öder gibi para ödeyerek mal varlığınız yani eviniz olabilir .ben krediyi bir silaha benzetirim.iyi kişilerin elinde olursa gerçekten çok faydalı işler çevrilebilir.fakat kötü kişilerin yani bilinçsiz kişilerin elinde olursa maalesef bir bomba etkisi yaratır .
kredi fazileri ülkelere kıyaslandığı zaman türkiye de gerçekten çok yüksek yerlerde .maalesef güzel ülkemizde bankalar yancı gibi dolaşıyor.örneğin bir araba alın bana da al diyor.ev alın bana da al diyor.maalesef bu şekilde tüketim kölesi oluyoruz ve modern köleliğe ilk adımı atmış oluyoruz.

0

kredi faizleri çok yüksek allah bunların ellerine düşürmesin insanları donuna kadar alacaklar neredeyse. üç yüz bin lira kredi çekseniz ev için geri ödemesi neredeyse altı yüz bin lira. elini bir kaptırsan kurtaramıyorsun. bu ekonomik sistem bu şekilde gitmez.

0

kredi faizleri çok yüksek ve ben tercih etmiyorum o yüzden 1,98 taksitli nakit avans kullanıyorum harika dosya masrafı yok tık diye yatıyor hesaba istediğin taksit miktarı ile