0

bu aslında hangi korku olursa olsun üstüne gidilerek aşılacak bir şeydir. yani korkularınızın sizi ezmesine sizi korkutmasına izin vermeyin. siz izin verdikçe daha çok korkacaksınız. mesela kendimden örnek vereyim size. bende yükseklik korkusu olduğunu bilmiyordum hatta yükseklik korkusu nedir onu bile bilmiyordum. gayet rahat bir şekilde uçağa da binerdim yüksek binaların balkonunda da otururdum. bir gün teyzem ve kuzenlerimle seyir terasına gitmeye karar verdik daha önce gitmediğim için merak ediyordum. zaten korkacağım lafı aklımın ucundan bile geçmiyor. neyse gittik yüksek bir uçurumun kenarına cafe tarzı bir yer yapmışlar ve tabanı camdan yani camın üstünde yürüyorsunuz ve aşağısı uçurum. dediğim gibi kuzenlerim teyzem falan hemen geçtiler camın üstünde zıplıyorlar fotoğraf çekiniyorlar. bende üzerimde kabanım vardı onu çıkartıp yanlarına gideyim dedim o sırada cam bölüm de değilim ben.
kabanımı çıkartıp yanlarına gideceğim attım adımımı cam tabanın üstüne ve o sıra aşağıya baktım resmen uçurum aşağısı ve çığlık attım o an da. başım dönmeye başladı midem bulandı. ne olduğunu anlayamadım. kuzenlerim ısrar ettiler zorladılar illa gel aşağı bakma fotoğraf çekinelim daha gelemeyiz. bende zorladım kendimi ama tir tir titriyorum zorlamayın korkuyorum diyorum. bir kaç fotoğraf çekinebildik zorla. benim o camın üzerinden çıkmamla bayılmam bir oldu zaten. sonrasında sürekli benim yükseklik korkum var yükseğe çıkamam yok uçağa binemem, sizin ev yüksek gelememler başladı bende. sonra bir gün dedim ki ben ne yapıyorum kendi kendime. resmen yaşam kalitem düştü kendimi sınırlandırmaya başladım. aradım bir arkadaşımı gel dedim seyir terasına gideceğiz. sağolsun geldi aldı beni gittik. dedim ben bu korkuyu burada yeneceğim yoksa bir daha kendime gelemem. biraz duraksadım tabii zorlandım cesaret edemedim ama sonunda oldu. çıktım camın üstüne aşağı baktım gezdim. böylece yükseklik korkusu diye bir şey kalmadı. size tavsiyem siz de korkularınızın üstüne gidin. bu hangi korku olursa olsun. üstüne gitmezseniz eğer o sizin üstünüze gelecek ve benim gibi yaşam kaliteniz azalacak. bunu kendinize yapmayın çünkü aşılabilecek bir şey.

0

yükseklik korkusunu yenmek için yüksek bir yere çıkmak lazım çıkacaksın ki o yükseklik korkunu yenesin mesela burç halife çıkarsın en yüksek yerine oradan aşağı bakarsın kulağına kulaklığı takarsın şarkını dinlersin ve aşağı bakarsın ve böylece korkunla yüzleşmiş olursun.

0

insan korkularından kurtulamaz tam olarak sadece biraz hafifletebilir bende de mesela yükseklik korkusu aşırı derecede var üst geçitten giderken bile korkuyordum ama şu an daha az eskisi kadar yok alışkanlık herhalde.