0

öğrenmek istemezsen öğrenemezsin. kişiye bağlıdır genelleme yapmak yanlıştır.

0

ben 4. sınıftan beri ingilizce dersi alıyorum ama cümle bile kuramıyorum. hayır 8 sendir ingilizce öğretiyorlar ama kimse bilmiyor. bu benim suçum değil. bu arkadaşlarımın suçu değil. bu yıllardır bize ingilizceyi ezber üzerine öğreten sistemin suçudur. ne zaman eğitimimiz güzelleşecek çok merak ediyorum. bize yazık değil mi. saatlerce bu dersleri alıyoruz ama bir şey öğrenemiyoruz. bu kadar öğrenci varken bu devlette eğitimin süper ötesi olaması gerekir. somurtkan öğretmenelerden bıktım. bu meslek maaş için yapılmamalı bence. en önemli sorunumuz tamda burada başlıyor.

0

çünkü eğitim sistemimiz tam düzgün değil bu konularda. yurt dışında ingilizce öğretimi daha çok konuşma ve pratik yapma odaklıyken bizim ülkemizde her yıl tense yani zamanlar anlatılıyor ve önce özne sonra fiil şeklinde sadece kural ezberi yapılarak anlatılıyor. oysa dil ezber ile öğrenilmez, dil konuşarak öğrenilir, dil edinilir yani. dili daha çok konuşma ve pratik yapma şeklinde öğretmeye başladığımızda dil öğretiminde ve öğreniminde ilerleyebiliriz anca, yoksa kuru kuruya kural vererek, kuralları da uygulamazsak dil öğretemeyiz de öğrenemeyiz de. o yüzden yabancı dil konusunda sistem değişmeli

0

öğrencilere sürekli aynı şeyler öğretilmekte. ben üniversite hazırlıkta bile '' am, is, are'' nerede ve nasıl kullanılır diye öğretildiğini gördüm. can sıkıcı bir durum. üniversite bölüm başkanı olan hocama bir toplantıda yabancı bir katılımcının kaç senedir ingilizce öğreniyorsunuz sorusunu sorduğunu ve karşısında koca profesörün ne cevap vereceğini bilmediğini gördüm. düşünsenize kaç senedir ingilizce öğreniyorsunuz ve hala akıcı konuşmuyorsunuz. bunun sebebi tamamen sadece grammer odaklı dersler alınmasıdır. pratik ülkemizde oldukça zayıf. bu dersleri çok iyi derecede notlarla veren ancak bir turistin karşısına geçtiğinde iki kelimeyi bir araya getiremeyen arkadaşlarım da oldu benim. inanın senelerce bu dersleri almaktan çok daha iyi yabancı bir dizi bitirmek. sokak ağzına kulak aşinalığınız olduğunda o çok iyi dereceli öğrencilerden çok daha iyi konuşabiliyorsunuz. bunun bir örneği de benim. belkide ingilizce derslerinin %80 ine gitmeden gayet akıcı konuşabiliyorum ve insanlar oldukça şaşırıyor. neyse konudan çok uzaklaşmak istemiyorum. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

ingilizce öğretmenleri ve kitapları yeterli olmadığı için yıllarca yabancı dil eğitimleri alıyoruz ama bu asla bir temel oluşturacak nitelikte bile değil.

0

bize ingilizce öğreten öğretmenlerin bile çoğunun ingilizce bilmemesinden kaynaklanıyor olabilir.