0

cağ kebabı erzurum ilimizin vazgeçilmez lezzetlerin başında gelir .parça etlerin etin yağıyla birlikte bir şişe tek tek dizilmesiyle muhteşem bir şekilde oluşturulan bu lezzet gerçekten çok farklı yerlerde de vazgeçilmez olmuştur . bunun sebebi cağ kebabı erzurumun soğuk ikliminde bulunan hayvanlarının etinin odun ateşiyle muhteşem uyumlu olmasıdır. cağ kebabı farklı yörelerin birleşmesi için adeta bir şölendir .cağ kebabında önemli olan şey hayvanın güzel bir dağda yeişmesi daha doğrusu iyi beslenmiş olup otlamasıdır. daha sonra önemli olan ise meşe ağacından oluşturulan odunlarla ateş yakılıp şişe geçirilen etin güzelce yavaş yavaş pişirilmesidir. gerçekten et severler için muhteşem bir lezzettir .et seven insanlar bir kez yedikleri taktirde gerçekten bu lezzetin müptelası olabilirler .

0

artvin yusufeli yöresine ait olan fakat yusufelinin eskiden erzuruma bağlı olması sebebiyle erzuruma kalmıştır.yoksa artvin iline ait olduğunu anlatamadığım bir konudur.

0

erzurum yöresinin yaptığı en güzel şey. döner gibi değil ama döner gibi kırmızı et soğanlı falan efsane

0

tabiki biliyorum. yeme fırsatı bulamadığım ama yemek için fırsat kolladığım bir kebap çeşididir. gerçi her yerde güzel yapamaz şimdi. iyi yapan yerleri araştırmak gerek.