0

insanların depresif bir hayat sonucu ruhen öldüğünü düşündüğü andır.

0

ölmeden önce ölmek iki türlü anlam ifade eder.
birincisi kişi onu derinden uzecek, etkileyecek bir olay, sıkıntı yaşamıştır. bu sıkıntı o kadar şiddetlidir ki kişi çektiği acı karşısında ölümü yeğler. hatta der ki ölmeden önce öldüm. ya da öldürdün.
ikinci ihtiva ettiği anlam ise dini boyutla ilgilidir. kisi bazen hiç olmeyeckmis gibi yaşar. hatta cennet cehennem kavramlarını bile unutup sadece yaşamaya dalar. ancak bu dünya hayatı geçicidir. ve bu dünya ahiret için hazırlık yeridir. insan her zaman bunun bilincinde olamaz. bu sebeple derler ki ölmeden önce ölün, yani ölümü ensenize hissederek yaşayın.

1

ölmeden ölmek demek insanın zor anlarında hayatta yaşadığını hani derler ya ölü gibi yaşıyorsun. çok sıkıntısı olan dünya malından artık gözü olmayan ölmeyi bekleyen ölü kelimesi bunlara denir.

0

bir nevi yaşarken ölmektir. bir insanın yaşadığı zorluklar, hastalıklar ya da üzüntüler sebebi ile artık tükendiği, bittiği noktaya gelmesidir. hayattan zevk almamak, kazanacak ya da kaybedecek bir şeyi kalmaması gibi durumları yaşadığı zamanlar insana yaşarken öldüğünü hissettirir.

0

insanların yaşarken öldükleridir. insanı hayat bitirir zor hayat insanlara acı çektirdiğinden dolayı yaşarken ölü gibidirler.