1

ne yazık ki israf çok ciddi boyutlarda. ihtiyaçtan çok isteklerimize hizmet eder durumdayız. giyecek, yiyecek her konuda israf çok fazla günümüzde. özellikle benim dikkatimi çeken konuda arkadaşların değindiği gibi ekmek israfı.

bir işadamı sırf bu duruma dikkat çekmek için çöplerden ekmek toplayıp tavuk eti ile karıştırarak sokak hayvanlarını doyuruyor. oysa hepimiz ekmek israfı konusunda uygulayabileceğimiz tedbirler almalıyız

afrika'da aç uyuyan bir çocuğun vebali hepimizin boynuna, unutmamalıyız.

0

günumuzde en çok israf edilen en çok ürün ekmektir. her çöpte ekmekler göruyorum.

1

günümüzde israf baya fazla. hele ki ekmek israfı o kadar fazla ki. insanlar azla yetinmeyip çok çok aldıkları için ekmekler küfleniyor. ve bu küflenme durumunda hepsini çöpe atıyorlar.

0

en çok yemekler israf oluyor. afrika da o kadar aç insan varken biz tencere tencere çöplere atıyoruz. bir damla suya ihtiyaç duyan insanlar varken biz suları sonuna kadar açıp boşuna akıtıyoruz. çünkü yetinmeyi bilmiyoruz çünkü aç gözlüyüz çünkü bir türlü doymak bilmiyoruz.

2

türkiye de israf durumu en çok ekmek de yapılıyor. o kadar çok ekmek israfı yapıyoruz ki belki bir ülke dolusu ekmek çöpe gidiyor. bunun tek sebebi ülkedeki aç gözlükten kaynaklanıyor bencede. çünkü insan 1 alacağına 2 alım yarın yerim diyor ama yiyemiyor küfleniyor ve çöpe atılıyor. bu sebepten dolayı israfı önlemek için yeteceği kadar ekmek alınmalıdır.

0

günümüzde israf etme çok fazladır.coplerde gördüğümüz yiyecekler en iyi örnekleridir .