0

kesinlikle haramdır, allah kuran'da, "yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz, çünkü o (allah) israf edenleri sevmez" buyurmaktadır.

0

islamiyette bedava olan veya alin terinle bile aldigin seyi israf eder bile oda haramdir.bedava veya alin teriyle alinmis farketmez.

0

herseyın fazlası zarar o yüzden dınımızde israf çok günah o yüzden buna su da dahil boşuna akıtmak boşa harcamak günahtır.

0

israf dinimizde çok günah bir şeydir çünkü o suya muhtaç olan birçok insan var özellikle afrika ülkelerinde yemek ve su ihtiyacını karşılayamayan birçok insan var bu ihtiyaçları karşılanmadığı için ölenler var. bunu bile bile su israfı yapmak tabi ki haramdır.

0

günahların en büyüğü dür çünkü su olmadan bir canlının hayatta kalması imkansızdır

1

bir gün peygamberimiz (sav) sahabilerden birinin abdest alırken suyu israf ettiğini görür. "bu israf nedir?" diye sorduğunda sahabi "abdeste israf olur mu?" diye yanıt verir. peygamberimiz "evet akan bir nehrin kenarında bile olsan normal bir miktarın üzerinde su kullanmanın israf olur" buyurur.

yani ihtiyacınızdan fazlasını kullanmak boşa akıtmak israftır ve haramdır. insanlar ve insan ilişkilerine zarar veren çoğu durum dinimizce haram olarak yasaklanmıştır zaten.
2050 yılında birçok ülkenin su stresi yaşayacağını düşünürsek hiç de yersiz bir kural değildir.

0

sadece su degil israf olan hersey dinen haramdir.su ekmek elektrık vs hepsi harama girer .

0

her şeyin israfı haramdır. su yemek ekmek kıyafet akla gelecek her şey.